Beşiktaş dersini aldı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş dersini aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 00:40

“Türk takımları paranın karşılığını verebilecek oyuncu almalı. 33 yaşında bir futbolcuya 3-4 milyon Euro vermek yerine geleceği olan isimlere yatırım yapmalı.”“Beşiktaş geçmişte çok yanlış paralar harcadı ama şimdi nasıl davranacağını biliyor. F.Bahçe’nin direkt ciddi menajerlik şirketleriyle çalışma çabaları dikkatimizi çekiyor.”

Haberin Devamı

Brad Warner... Dünyanın en büyük üç menajerlik şirketinden biri olan ‘Base Soccer’ın hem ortağı hem de yöneticisi. Dünyadaki transfer borsasını yönlendiren çok önemli figürlerden biri... Base Soccer, Ashley Young, Aaron Ramsey, Aaron Lennon ve Rafael Van Der Vaart’ın dışında Patrick Viera, John Arne Riise ve Zico gibi birçok oyuncunun, teknik adamın ve kulübün transferlerini yapan şirket. Warner ise son 3 yılda 200 transfer gerçekleştiren önemli bir menajer. Eşiyle birlikte Tugay Kerimoğlu’nun davetlisi olarak Bodrum’a tatile geldiğinde kendisi ile konuştuk. Ben sordum o cevapladı...

Türkiye’de oyunculara çok uçuk paralar ödenebiliyor. Yabancı sınırı Türk futbolcuların piyasasını yükseltiyor. Bu futbolu ne yönde etkiliyor?
- Bir futbolcu dünyanın her yerinde oynayabilmeli. İlla bir ülkeye yabancı oyuncu alınacaksa kalitesi olması gerekir. Fakat diğer yandan milli takımlar seviyesinde İngiltere’nin durumu ortada. Milliyet değil, kalite önemli.

Haberin Devamı

Türkiye Ligi kendini tedavi etmeli

Türk takımlarının transfer politikalarını nasıl buluyorsunuz? Avrupa’nın 5 büyük liginin kalitesine ulaşmak kaliteli futbolla mı yaşlı ve rüştünü ispatlamış yıldızlarla mı?
- Geçen sene Fenerbahçe’nin bu sene Beşiktaş’ın Avrupa’ya gidemeyişinden dolayı herkes üzüntülü. İnanıyorum ve görüyorum ki Türkiye Ligi çok kaliteli. Ancak imaj problemi yaşanıyor ne yazık ki. Bu imajı düzeltecek girişimler yapılmalı ve Türkiye Ligi derhal kendini tedavi etmelidir. Çünkü Türkiye’de bu potansiyel var. İngiltere’den bakınca bu çok net görünüyor. Kalite ancak böyle yakalanır. Burada çok büyük oyuncular var. Ama unutulmamalı ki, Türkiye ne Katar ne de Dubai! Yaşlı oyuncular iyi paralara Türkiye’ye gelip rahatça oynayacağını düşünüyor. Liginizi çok kolay sanıyorlar. Oysa burası savaşan ve zor bir lig. Türkiye’yi küçümsüyorlar ve sonra da hayal kırıklığına uğruyorlar.

Geleceği olan futbolcuları tercih edin

Bir Türk takımı için en akıllı transfer politikası nedir?
Paranın karşılığını verebilecek oyuncular almalılar. 33 yaşında bir futbolcuya 3-4 milyon Euro vermek yerine geleceği olan oyunculara yatırım yapmalılar. Bunun en büyük örneği Beşiktaş… Çok yanlış paralar harcadılar ama şimdi nasıl davranacaklarını çok iyi biliyorlar. Mesela Türkiye’de Webo diye bir santrfor var. Kendini kanıtladı ve fiyatı arttı. İşte bunu önceden görebilen bir transfer politikası yerleşmesi lazım. Kendini ispat etmek isteyen, aç oyuncular uzun vadeli düşünülerek transfer edilmeli.

Haberin Devamı

Fener menajercikleri işine karıştırmıyor

Türkiye’ye bakacak olursak, menajerlerin ağzını hangi takım sulandırıyor? F.Bahçe mi, G.Saray mı, Beşiktaş mı?
- Elbette hepsi de iyi. Çünkü çok ciddi bir piyasa. Takımlar UEFA ile sorunlarını giderdiğinde hızla çıkışa geçecek. Özellikle Fenerbahçe’nin direkt ciddi menajerlik şirketleriyle çalışma çabaları dikkatimizi çekiyor. Menajerciklerin işlerine karışmalarını istemiyorlar.

Futbolcunun fiyatı Türkiye’ye şişerek geliyor

Türkiye’de bireysel menajerlik, küçük menejerler ve aracılar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu sizin gibi büyük bir menajerlik şirketini etkileyor mu?
- Bize başvuran bireysel Türk menajerler ne yazık ki kendi alacakları paraları düşünerek, hem kulüpleri hem de oyuncuları zor durumda bırakıyor. Bizim de bu durumdan sıkıntı yaşadığımız oluyor. Paramızı alıyoruz ama oyuncumuzun fiyatı Türkiye’ye şişerek geliyor. Kulüpler direkt anlaşma ile hem daha şeffaf hem daha güvenli transfer yaparlar halbuki. Fakat anlamıyorum, Türkiye’de kulüpler neden bununla savaşmıyor? Yoksa korkuyorlar mı?

Haberin Devamı

Araplar statları oyun salonu sanıyor

Sermayedarların İngiltere ve İspanya gibi ülkelerde takım satın almaları kısa vadede çok paranın futbola girmesine neden oldu ve piyasayı yükseltti. Bunun uzun vadede futbolu bitireceğinden korkmuyor musunuz?
- Araplar ve diğer sermayeler para getiriyor fakat onlar futbolu bilmediği için statları oyun salonu sanıyorlar. Futbol, parası olanın hobi olsun diye takım satın alacağı bir şey değildir. Onlar egolarını tatmin ediyorlar! Paralarıyla futbolu satın aldıklarını ve böylece futbol dünyasına girdiklerini düşünüyorlar yazık! Yanlış kararlarla kulüplerini zor duruma düşürenler, kendi insanlarından özür dilemek için maalesef kulüp satıyorlar ve kendilerini kurtarıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!