Beşiktaş 70-78 Fenerbahçe Ülker

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 70-78 Fenerbahçe Ülker
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2013 17:58

Beko Basketbol Ligi’nde 19. haftanın son maçında deplasmanda Beşiktaş’a konuk olan Fenerbahçe Ülker, rakibini 70-78 yenerek bu ay içerisinde siyah-beyazlıları üçüncü kez mağlup etti.

Haberin Devamı

Şubat ayı içerisinde üçüncü kez birbirleriyle karşılaşacak olan ezeli rakipler, ilk olarak 8 Şubat’ta Spor Toto Türkiye Kupası’nın yarı final maçında kozlarını paylaşmış ve kazanan taraf 66-75’lik skorla Fenerbahçe Ülker olmuştu. Ardından 15 Şubat’ta Turkish Airlines Euroleague Top 16 maçında evinde Beşiktaş’ı ağırlayan sarı-lacivertliler, bu mücadeleden de 78-72’lik skorla galip ayrılarak kupanın rövanşını vermemişti.

Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşmaya ise hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk yarı sonunda 29-42’lik üstünlüğü yakalasa da Beşiktaş’ın geri dönüşü sonrası final periyoduna 55-55’lik skorla girildi ve mücadele tam anlamıyla yeniden başladı. Son çeyreğe ise Ömer Onan’ın yaktığı kıvılcımla hızlı başlayan sarı-lacivertliler, maçın sonuna kadar kontrolü elinde tutarak ligdeki 17. galibiyetini elde etti.

Haberin Devamı

Simone Pianigiani’n görevinden ayrılmasının ardından Fenerbahçe Ülker’in başantrenörü olarak ilk resmi maçına çıkan Ertuğrul Erdoğan ise ezeli rakibini mağlup ederek sarı-lacivertlilerin başındaki ilk galibiyetini de almış oldu.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Rüştü Nuran, Erman Erdemli, Kaan Büyükçil
Beşiktaş: Eving 6, Muratcan Güler 2, Serhat Çetin 6, Markota 15, Vidmar 12, Cevher Özer 15, Cemal Nalga 3, Tutku Açık 7, Minard, Christoper 4
Fenerbahçe Ülker: McCalebb 5, Sato 6, Bogdanovic 15, Kaya Peker 2, Oğuz Savaş 2, İlkan Karaman 6, Preldzic 5, Andersen 12, Barış Ermiş 10, Batiste 3, Ömer Onan 12
1. Periyot: 11-17
Devre: 29-42
3. Periyot: 55-55
5 Faulle Çıkan: 39.48 Serhat Çetin (Beşiktaş)

MAÇIN AYRINTILARI

İki takımında savunmada iyi başladığı maçın ilk basketini 3. dakika içinde Eving ile Beşiktaş buldu. Hücumda Markota'nın elinden üst üste sayılar bulan siyah-beyazlı takım, ilk 5 dakikayı 7-4 öne geçti. Oyunda dengeyi kuran ve Bogdanovic'in etkili oyunuyla üstünlüğü ele alan Fenerbahçe Ülker, ilk çeyreği 17-11 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Andersen'in üst üste bulduğu 8 sayıyla başlayan sarı-lacivertliler, 13. dakika içinde farkı çift hanelere taşıdı: 14-25. Serhat Çetin'in 3 sayılık basketleriyle oyunda tutunmaya çalışan Beşiktaş karşısında Fenerbahçe Ülker, yakaladığı 9-0'lık seriyle farkı daha da açarak, 15. dakikayı 36-21 önde tamamladı. Farkı 18 sayıya kadar yükselten sarı-lacivertli ekibe karşı farkı eritmeye çabalayan Beşiktaş, devreyi Fenerbahçe'nin 42-29 önde kapatmasını engelleyemedi.

Üçüncü çeyreğe pota altında Vidmar'ı iyi kullanarak başlayan Beşiktaş, 25. dakikada farkı 5'e indirdi: 41-46. Sert savunmasıyla rakibine fazla sayı şansı vermeyen Beşiktaş, 29. dakika içinde Cevher Özer'in 3 sayı çizgisinin gerisinde bulduğu basketle 53-51 öne geçti. Fenerbahçe Ülker rakibini yakalayınca son çeyreğe 55-55'lik beraberlikle girildi.

Karşılaşmanın son çeyreği, çekişmeli geçti. Final periyoduna hızlı başlayan sarı-lacivertli takım, Ömer Onan'ın basketleriyle 34. dakikayı 63-55 üstün tamamladı. Aldığı moladan sonra toparlanan siyah-beyazlı takım, Cevher Özer'in sayılarıyla bitime 1 dakika 17 saniye kala farkı 3'e indirdi: 67-70. Son dakikada hata yapmayan Fenerbahçe Ülker, rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi ve maçtan 78-70 galip ayrıldı.

BEŞİKTAŞ 4. KEZ YENDİ

Haberin Devamı

Beko Basketbol Ligi'nin 19. haftasında Beşiktaş'ı 78-70 yenen Fenerbahçe Ülker, bu sezon rakibine 4. kez üstünlük kurdu. Ligin ilk yarısında Beşiktaş'ı 83-74 mağlup eden sarı-lacivertli takım, Spor Toto Türkiye Kupası'nda da rakibine 75-66 üstünlük kurmuştu. THY Avrupa Ligi Top 16 turunda aynı grupta yer alan iki takımın geçen hafta yaptığı karşılaşmayı da Fenerbahçe Ülker, 78-72 kazanmıştı. Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, takımın başındaki ilk maçından galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertli ekip, 19. maçında 17. galibiyetine imza atarken, Beşiktaş ise 7. yenilgisini elde etti.

KARTAL'DAN 17 TOP KAYBI

Beşiktaş, diğer karşılaşmalarda olduğu gibi bugünkü mücadelede de çok sayıda top kaybı yaptı. İlk yarıda 11 top kaybı bulunan siyah-beyazlı takım, ikinci yarıda da rakibine 6 top kaptırınca, mücadeleyi 17 top kaybıyla tamamladı.

Beşiktaş'tan Markota ve Cevher Özer ile Fenerbahçe Ülker'den Bogdanovic 15'er sayıyla maçın en skorer isimleri oldular. Fenerbahçe Ülker'de görev alan tüm oyuncular skora katkı yaptı. Beşiktaş, ribauntlarda rakibine 34-33 üstünlük sağladı. Siyah-beyazlı ekip, 22 adet 3 sayılık atışın 8'ini sayıya çevirerek yüzde 36'lık bir oran yakalarken, Fenerbahçe Ülker 18 adet 3 sayılık atıştan 6'sını sayı yaptı ve yüzde 33'lük bir oran tutturdu.

EWING SAKATLANDI

Maçın 27. dakikasında pota altı mücadelesinde yerde kalan Beşiktaşlı oyuncu Daniel Ewing, sol ayak bileğinden sakatlandı. İlk müdahalesi saha kenarında yapılan oyuncu, oyuna devam edemedi ve soyunma odasına götürüldü.

HAKEMLERE SERT TEPKİ

Karşılaşmanın son periyodunda Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, hakemlere sert tepki gösterdi. Protokol tribününden saha kenarına gelen Albayrak, hakemlere tepki gösterirken, Albayrak'ı saha kenarında maçı izleyenler sakinleştirmeye çalıştı. Beşiktaşlı taraftarlar da zaman zaman mücadelenin hakemlerini kararlarından dolayı protesto etti. Maçın sonunda salonda bulunan az sayıdaki taraftar, yayıncı kuruluşa röportaj vermek için bekleyen Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Ömer Onan'a, yabancı madde attılar. Sarı-lacivertli oyuncu, bu nedenle herhangi bir açıklama yapmadan soyunma odasına gitti.

ERTUĞRUL ERDOĞAN İLK MAÇINDA

Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş ile Fenerbahçe Ülker arasında yapılan karşılaşmada, sarı-lacivertli takımın yeni başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, ilk maçına çıktı. İtalyan çalıştırıcı Simone Pianigiani'nin görevinden ayrılmasının ardından takımın başına geçen Erdoğan, ligdeki ilk sınavını Beşiktaş karşısında verdi.  Ertuğrul Erdoğan, Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası maçları sırasında Pianigiani'nin rahatsızlığı nedeniyle takımın başında bulunmuş ve kupayı kazandırmıştı.

Beşiktaş'ta ise Curtis Jerrells'in yerine transfer edilen Ricky Minard, Fenerbahçe Ülker karşısında ilk kez kadroda yer aldı.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Karşılaşmayı iki kulübün anlaşması gereği sadece Beşiktaşlı taraftarlar izledi. Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmanın başından itibaren takımlarına büyük destek verdiler. Abdi İpekçi Spor Salonu'nun bazı bölümlerinde boşluklar gözlenirken, mücadeleyi 5 binden fazla taraftar takip etti.

Mücadeleyi, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri de izledi. Fenerbahçe Kulübü adına ise yöneticiler Talat Yılmaz, Semih Özsoy ve Yasemin Merçil salonda yer aldı. Beşiktaşlı taraftarlar, daha önceki maçlarda olduğu gibi kulüp başkanı Fikret Orman'dan, eski başkan Yıldırım Demirören dönemiyle ilgili hesap sorması talebinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!