Berkant'ın ağabeyi ve amcasından 'Budist' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Berkantın ağabeyi ve amcasından Budist açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 18:20

Bir zamanlar dev takımları peşinden koşturan, 17 yaşındayken Bayern Münih forması giyerek büyük sansasyon yaratan gurbetçi futbolcu Berkant Göktan hakkında çıkan "Budist oldu" haberleri gündeme adeta bomba gibi düştü. Konu hakkında Berkant’ın menajeri ve ağabeyi Bülent Göktan ile amcası ünlü şair Bedirhan Gökçe hurriyet.com.tr’ye ÖZEL açıklamalar yaptı…

Haberin Devamı

Berkant Göktan… Almanya’nın efsane takımlarından Bayern Münih’te yaptığı çıkış ile adından söz ettirdi.

 

Türkiye’deki Galatasaray ve Beşiktaş kariyeri pek de istediği gibi olmadı ama otoriteler onu her zaman “Kadife bilek” olarak değerlendirdi.

 

FOTOĞRAFLARLA BERKANT GÖKTAN 

 

Türkiye’deki sorunlu günlerinden sonra yeniden Almanya’ya giderek 1860 Münih takımının yolunu tuttu. 2008'de bu takımda oynarken kokain kullandığı için Alman kulübü tarafından sözleşmesi feshedildi.

 

Duygusal yapısı nedeniyle zor günler yaşayan Berkant, 2010 senesinde Tayland’ın Muangthong United takımına gitti. İşte ne olduysa bundan sonra oldu.

 

Haberin Devamı

Almanya’da ve Türkiye’de hakkında çıkan haberlerden sıkılan ve bunlardan ‘kaçmak’ için bu ülkenin yolunu tutan gurbetçi futbolcunun Budist olduğu haberleri gündeme bomba gibi düştü…

 

Uzun uğraşlar sonunda Berkant’ın ağabeyi (aynı zamanda menajeri) Bülent Göktan’a ulaştım.

 

İşte Bülent Göktan’ın çıkan haberler hakkındaki açıklamaları…

 

“BUDİZM METOTLARINI UYGULADI AMA BUDİST OLMADI”

BUDİZM NEDİR?

Budizm, bugün Dünya üzerinde yaklaşık 500 milyon takipçisi bulunan din ve öğretiler topluluğudur. İlk önce Hindistan’da ortaya çıkmış, daha sonra zaman içinde Güney, Güneydoğu ve Doğu Asya'ya (Çin, Japonya, Kore, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Tayland ve Tibet gibi ülkelerde) yayılmıştır. Farklı bakış açılarına göre din veya felsefe olarak tanımlanan Budizm'in hedefi, hayattaki acı, ızdırap ve tatminsizliğin kaynaklarını açıklamak ve bunları gidermenin yollarını göstermektir. Budizm'de öğretilerin ana çatısını meditasyon gibi içe bakış yöntemleri, reenkarnasyon denilen doğum-ölüm döngüsünün tekrarı ve karma denilen neden-sonuç zinciri gibi kavramlar oluşturmaktadır. Budizm, Sanskritçe ve Pali dillerindeki eski Budist metinlerinde 'uyanmış kişi - farkında olan' anlamına gelen Buddha kelimesinden türetilmiştir. "Tarihî Buda" da denilen Siddhartha Gautama, Budizm'in kurucusu olarak kabul edilir. Siddharta’nın hayattaki acıların kaynağını açıklamak amacıyla yaptığı uzun çalışmalar sonucu ızdırabı sona erdirecek bir mânevî anlayışa ulaştığı ve böylelikle Budalık'a eriştiği kabul edilir.

 

Haberin Devamı

“Budist olma gibi bir şey yok, zaten olamazda. Budizm bir inançtır. Orada insanların kendilerini yenileme tarzları var. Berkant da orada kendine bazı yenileme metotları uyguladı. Ama Budist olmadı. Kendisi elhamdülillah Müslüman’dır.”

 

“BEKLEYİN, BERKANT GERİ DÖNÜYOR”

 

“Berkant şu an gayet iyi, toparladı kendisini. Tekrar futbola dönmek istiyor. Kendisi eskisinden daha iyi performans sergileyeceğinden emin. Kendini Tayland’da tamamen yeniledi.”

 

BERKANT, FATİH TERİM HAYRANI”

 

“Almanya’ya temelli geri döndü. Bir çok takımdan transfer teklifi var. Hatta Almanya 1. Ligi takımlarından bile teklifler geliyor. Türkiye’den teklif gelirse seve seve kabul eder. O zaten Fatih Terim hayranı. Berkant ona çok şey borçlu.”

 

Haberin Devamı

BEDİRHAN GÖKÇE: O ÇOK DUYGUSAL BİRİ

 

Bu başlığı okuduktan sonra birçok kişi “Bedirhan Gökçe’nin Berkant ile ne ilgili var” demiş olabilir. Aslında haberi toparlayana kadar ben de bilmiyordum ünlü şair Bedirhan Gökçe’nin, Berkant’ın amcası olduğunu.

 
Gökçe’ye telefonla ile ulaştığımda haberler ile ilgili olan rahatsızlığını şu sözlerle dile getirdi.

 

“Çocuk zaten bu tarz haberlerden kaçtı gitti oralara. Bu çocuğu kimse anlamadı, bu çok duygusal biri. Onun bu tarafı her zaman ıskalandı. Fatih hoca, Hakan Şükür’e dediği “Hakan çık oyna, senden gol beklemiyorum” lafını bir kez olsun bu çocuğa demiş olsaydı her şey çok farklı olurdu. Böyle yetenekli biri hiç hak ettiği yeri bulamadı. Beşiktaş’tayken Rıza Çalımbay onu kulübeden bile çıkartmadı. Hepimiz biliyoruz ki gurbetçiler daha bir duygusal oluyor. Bu çocuk çok talihsiz dönemlerden geçti, sonrada Türkiye’den kaçtı. Berkant, dinini asla değiştirmez. Türk futbolu için Berkant’ın oynamaması büyük bir kayıptır.”

 

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/ozel_haber_logo.gif

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!