Bereket günü

Doğanın sevincine katılın. Yaşayın ve kutlayın. Kendinize ve yaşama nedeniniz olan dünyaya teşekkür edin.

21 Mart günü bütün kültürler için önemli bir gün. Gündönümü (ekinoks) olarak adlandırılan bu özel günün böylesine önemli olmasının nedeni ise doğanın uyanmaya başlaması...

Doğanın nimetleriyle beslenen insan için ağaçların çiçeklenip kuzuların yavruladığı bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilen 21 Mart günü özel törenler, ayinler ve şenliklerle bütün çağlar boyunca kutlanmaktadır.

DOĞADAN KOPTUK

Anadolu’da Nevruz adıyla yapılan kutlamaların Şaman geleneğinin bir uzantısı olarak hala sürdürülüyor olması hiç de manasız değil. Çünkü insan, doğanın verdiği nimetlerle besleniyor ve Şamanlar doğa güçlerine saygı duyuyor ve bunu çeşitli ayinler ve törenlerle ifade ediyorlar.

Hava koşulları, toprağın verimi, bitkilerin ve hayvanların sağlıklı büyümeleri, o yıl alınacak ürünün bol ve kaliteli olması insanı doğrudan doğruya etkiliyor. Ve tabii buna bağlı olarak bolluk ve bereket içinde bir yıl geçiren insan, mutlu ve sağlıklı oluyor.

İşte bu nedenle doğa güçlerine saygı gösterilmesi ve büyük bir neşeyle karşılanarak bir çeşit ‘‘Hoşgeldin, seni sevinçle karşılıyoruz, sen de bize iyi davran ve sahip olduklarını bize sun’’ demek için şenlikler düzenleniyor.

Topraktan fışkıran rengarenk çiçeklerle coşkusunu gösteren doğanın bir parçası olan insanın içinde de büyük bir sevinç canlanıyor ve kabına sığamaz oluyor. Daha doğrusu doğayla içiçe ve bütünlük içinde kendisini hissettiği zamanlarda bu böyleydi!

Sonra zekamızla yarattığımız dünyanın içinde doğadan koptuk ve kendimizi unuttuk. Neyse ki, geleneklerimizi bir yerlerde sürdürmeye devam ediyoruz ve böylece hatırlamaya çalışıyoruz. Aslında şimdi değişim dönemindeyiz. Dünya büyük bir geçiş aşamasının sınırında bulunuyor ve içimizden yükselen, ne olduğunu tam kavrayamadığımız bir şeyler duygularımızı harekete geçiriyor. Anlamaya çalışıyoruz. Fakat en azından canlandırıcı güneşin pırıltılarıyla etrafımıza daha dikkatli bakabilir ve uyanmakta olan doğanın neşesine gönlümüzle katılmayı başarabiliriz.

YAŞAM ENERJİSİ ARTIYOR

Hayatın esası olan yaşam enerjisinin yükselmeye başladığı bu dönem içinde ancak yaşamayı bilenler, niyet etmeyi bilecek ve dilekleri gerçekleşecek.

Doğanın sevincine katılın. Yaşayın ve kutlayın. Kendinize ve yaşama nedeniniz olan dünyaya teşekkür edin...

Bu yıl ilk kez 21 Mart gününü ben de bir tören yaparak kutlamaya karar verdim. Bir çeşit seramoniyle ağaçlardan ve topraktan elde edilen nimetlerin bolluk içinde sergileneceği, yenileceği ve içileceği, canlı müzik eşliğinde dans ederek neşe ve pozitif enerjinin açığa çıkarılacağı bir kutlama yapacağım. Böylece doğayla bütünleşerek evrene yansıtacağımız sağlık ve bereket dileklerimizin dünyayı ve bizleri iyileştireceğine inanarak hepinizi ‘‘Bereket Günü’’ne davet ediyorum. ‘‘Park Residence’’da akşam yapacağım bu kutlamaya katılmak isteyenler 0216 330 51 28-245 71 01-302 33 37 telefonlardan ayrıntılı bilgi alabilirler diyorum, Yasemin'ce...
Yazarın Tüm Yazıları