Berdych siftah yaptı

Güncelleme Tarihi:

Berdych siftah yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2010 09:59

ATP Sezon Sonu Turnuvası'nda (ATP World Tour Finals) Çek tenisçi Tomas Berdych, ABD'li Andy Roddick'i 2-0 yenerek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.

Londra'daki O2 Arena'da oynanan maçta, 6 numaralı seribaşı Berdych ile 8 numaralı seribaşı Roddick karşılaştı. 7-5 ve 6-3'lük setlerle rakibine üstünlük sağlayan Berdych, A Grubu'ndaki ikinci karşılaşmasında ilk galibiyetine ulaştı. Çek tenisçi, ilk maçında 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic'e iki seti de 6-3 biten karşılaşmayla 2-0 yenilmişti.
İlk maçında 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal'a 2-1 mağlup olan Roddick'in yarı finale çıkma şansı bu maçtan sonra riske girdi.

Berdych'in 6, Roddick'in 9 “ace” attığı mücadeleyi, Çek raket 3, ABD'li tenisçi 2 çift hatayla tamamladı.
Berdych, 2 kez yakaladığı servis kırma şansının 2'sini de değerlendirirken, Roddick bu fırsatı 4 kez elde etti, ancak 1'inden yararlanabildi.

Berdych, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, bugün çok daha iyi oynadığını belirtirken, “İlk kez grup sisteminin olduğu bir turnuvada oynuyorum. Hala şansım var. Bu, bana ve bir sonraki rakibime bağlı” dedi.

Grupta günün ikinci maçı, Rafael Nadal ve Novak Djokovic arasında yapılacak.

B Grubu'nda çiftler maçında ise Güney Afrikalı Wesley Moodie ve Belçikalı Dick Norman ikilisi, Polonyalı Lukasz Kubot ve Avusturyalı Oliver Marach çiftini 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup etti. Günün diğer çiftler maçı, Hintli Mahesh Bhupathi ve Belaruslu Max Mirnyi çifti ile Kanadalı Daniel Nestor ve Sırp Nenad Zimonjic ikilisi arasında oynanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!