Beraberlikte penaltılar

Güncelleme Tarihi:

Beraberlikte penaltılar
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 12, 2008 00:00

Millilerimiz pazar akşamı Çek Cumhuriyeti’ni yenerse A Grubu’nda ikinci olarak çeyrek finale kalacak. Kaybederse elenecek. Beraberlik halinde ise Çek Cumhuriyeti ile puan ve averajımız aynı olduğu için penaltı atışlarında rakibimize üstünlük sağlamamız gerekecek.

MÄ°LLÄ° Takımımız’ın A Grubu’ndan çıkarak Euro 2000’in ardından tarihinde ikinci kez Avrupa Åžampiyonası’nda çeyrek finale kalması için, Çek Cumhuriyeti ile 15 Haziran’da oynayacağı maçı kazanması gerekiyor. Millilerimizin dünkü galibiyeti ile ev sahiplerinden Ä°sviçre Avrupa Åžampiyonası’na grup maçları sonunda veda etmek zorunda kalırken, Portekiz’in gruptan lider çıkması da kesinleÅŸti. Millilerimiz, pazar günü Çekler’i yenerse 6 puanla grup ikincisi olarak çeyrek finale kalacak ve ÅŸu anda Almanya’nın lider, Hırvatistan’ın ikinci olduÄŸu B Grubu’nda ilk sırada yer alacak takımla eÅŸleÅŸecek.Â

Millilerimiz, Çekler’e yenilirse şampiyonaya ilk turda veda ederken, maçın beraberlikle sona ermesi halinde ise grup ikincisini yani çeyrek finalist ikinci takımı, penaltı atışları belirleyecek. UEFA’nın şampiyona statüsüne göre iki veya daha fazla takım aynı puanda olursa sıralamayı bu takımlar arasındaki maçlar esas alınarak yapılan bir puan durumu belirliyor. Bu kriterler statünün 7.07 maddesinde sıralanıyor. Ancak grubun son maçına iki takım aynı puan ve averajla girer ve birbiriyle oynarsa 7.08 maddesindeki kriterler uygulanıyor. Bu maddeye göre Çek Cumhuriyeti ile aynı puan ve averajda olan millilerimiz, 90 dakika sonunda da bu eşitliği bozamazsa, yani beraberlik halinde, penaltı atışlarına geçilecek ve çeyrek finalist belirlenecek.

Statü ne diyor?

7.07 Grup maçları sonuçlandığında iki veya daha fazla takımın puan eşitliği halinde sıralama sırasıyla aşağıdaki kriterler uygulanarak belirlenir:

a- Söz konusu takımlar arasındaki maçların puan durumu

b- Söz konusu takımlar arasındaki maçlardaki averaj

c- Söz konusu maçlarda atılan gol fazlalığı

d- Genel grup averajı

e- Genel grup maçlarında atılan gol sayısı

f- 2006 Dünya Kupası ve 2008 Avrupa Şampiyonası ülke sıralaması

g- Fair-play

h- Kura

7.08 Eğer gruptaki son maçta puan ve averajları eşit iki takım karşı karşıya gelir, maç sonunda da bu eşitlik sürerse, iki takımın sıralaması penaltı atışlarıyla belirlenir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!