Benetton Treviso:89 Türk Telekom:87

Güncelleme Tarihi:

Benetton Treviso:89 Türk Telekom:87
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2009 23:54

Haberin Devamı

Erwin Dudley ile Dashaun Woods'un karşılıklı serbest atışlarıyla başlayan mücadelede temsilcimiz Türk Telekom oyunun ilk bölümlerinde etkili savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Bekir Yarangüme ve Michael Wright'ın da basketleriyle Ankara ekibi ilk iki dakikayı 2-5 önde geçti. Judson Wallace'ın turnike basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Benetton Treviso karşısında temsilcimiz, Barış Özcan'ın 2 üç sayılık isabetiyle skoru 5-13 yaptı. Wood ve Wallace'ın penetreleriyle bulduğu basketlere rağmen Türk Telekom, ilk çeyreği 17-19 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk dakikası içerisinde takımlar hücumlardan skor çıkartamazken, Andrea Renzi'nin turnikesiyle Benetton Treviso skoru eşitledi (19-19). Roderick Blakney'in üç sayılık basketiyle periyottaki ilk sayılarını bulan Türk Telekom, boyalı alanda da Erwin Dudley'i kullanarak skor bulmaya çalıştı. Renzi ile Nicevic ikilisinin sayılarıyla hücumda etkili olan İtalyan ekibi, Matteo Soragna'nın üç sayılık basketiyle 15.dakikada öne geçti (28-27). Massimo Bulleri'nin oyuna dahil olmasıyla hücumda daha organize olan Benetton Treviso, boyalı alanı da daha fazla kullandı. Türk Telekom, son dakikaya Michael Wright'ın turnike basketiyle önde girmesine rağmen devre, 43-43 eşitlikle sona erdi.

Haberin Devamı

Mücadelenin üçüncü çeyreğinde iyi savunma yapan Benetton Treviso, Matteo Soragna, Judson Wallace ve Dashaun Wood üçlüsünün sayılarıyla 23.dakikada farkı 8 sayıya çıkarttı (53-45). Serkan Erdoğan ve Gary Neal'ın karşılıklı üç sayılık basketlerinin ardından hücumda iyi ritm bulan Türk Telekom, farkı da eritmeyi başardı. Boyalı alanda Michael Wright'ın sayıları ve Serkan Erdoğan'ın da dış atışlardaki etkinliğiyle temsilcimiz 28.dakikaya girilirken durumu 61-59 yaptı. Son dakikada Roderick Blakney ve Tutku Açık ikilisiyle üçer sayılık basketler bulan Türk Telekom, son hücumda Matteo Soragna'nın basketine engel olamayınca, Benetton Treviso dördüncü çeyreğe 66-65 önde girdi.

Tempolu başlayan dördüncü çeyrekte Tutku Açık'ın turnike basketine İtalyan ekibi Gary Neal ile karşılık verdi. Karşılıklı top kayıpları ve boş hücumların ardından Sandro Nicevic'in smacı ile hücumda kontrolü eline alan Benetton, Massimo Bulleri ve Judson Wallace'ın da basketleriyle 35.dakikada farkı 6 sayıya çıkarttı (77-71). Gary Neal'ın hücumda oyuna ağırlığını koyduğu bölümlerde sadece Michael Wright ile etkili olmaya çalışan temsilcimiz, son dakikaya da Serkan Erdoğan'ın basketine rağmen 83-76 geride girdi. Bu dakikadan sonra taktik faulleri iyi değerlendiren Benetton Treviso, karşısında Türk Telekom, Tutku Açık ve Serkan Erdoğan ile üçer sayılık basketler bulmasına karşın karşılaşmadan 89-87 yenilgiyle ayrıldı.

SALON: Palaverde

Haberin Devamı

HAKEMLER: Dani Hierrezuelo - Tomas Jasevicius - Oliver Krause

BENETTON BASKET: Dashaun Wood 9 (4 ribaund- 7 asist), Matteo Soragna 15 (2 ribaund- 1 asist), Domen Lorbek 10 (2 ribaund), Sandro Nicevic 10 (5 ribaund- 2 asist), Gary Neal 17 (2 ribaund- 3 asist), Judson Wallace 10 (8 ribaund- 1 asist), Andrea Renzi 13 (3 ribaund),

TÜRK TELEKOM: Rodney Blackney 16 (2 ribaund- 4 asist), Serkan Erdoğan 18 (5 ribaund- 4 asist), Barış Ermiş, Michael Wright 20 (4 ribaund), Bekir Yarangüme 2 (4 ribaund- 3 asist), Barış Özcan 6 (3 ribaund- 3 asist), Tutku Açık 10 (1 ribaund- 1 asist), Mutlu Akpınar, Erwin Dudley 9 (8 ribaund- 1 asist), Chirs Lang 6 (2 ribaund)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!