Bell Renault'tan istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Bell Renaulttan istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2010 18:24

Bob Bell, Renault Formula 1 takımındaki idari direktörlük görevinden istifa etti. Bell'in görevini, takım patronluğunu da yürüten Eric Boullier üstlenecek.

Haberin Devamı

1982'den bu yana Formula 1'de yer alan Bell, 1997'de Benetton döneminde Renault'ya katılmıştı. Bell bir süre Jordan'da görev yapmış, ardından 2002'de Renault'ya teknik direktör olarak geri dönmüştü.

Kasıtlı kaza skandalı nedeniyle Flavio Briatore ve Pat Symonds'ın takımdan ayrılmasından sonra Bell, bu yılın başında Eric Boullier gelene kadar takım patronu olarak görev yapmıştı.

Takımın Başkanı Gerard Lopez yaptığı açıklamada, Bell'in, Renault'daki başarılarından övgüyle bahsederek "Takımın performansına yaptığı katkılardan ve Genii Capital'in takımın büyük hissedarı olmasından sonra yaşanan geçiş sürecindeki yardımlarından dolayı kendisine teşekkür etmek istiyoruz" diye konuştu.

Lopez, "İdari yönetimi Eric Boullier'ye devrediyoruz. Boullier'in yönetimi altında hedeflerimizi başaracağımıza güvenimiz tam. 2010 sezonu boyunca, rekabet seviyemizi artırmaya devam etmek için ihtiyaç duyulan noktaları değerlendirdik. Önümüzdeki zorlukları aşmak için çok iyi pozisyonda olduğumuza inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Boullier ise, yeni görevinde başarılı olacağını inandığını belirterek, "Sezon başından buyana Renault F1 ekibi, değişim ihtiyacına karşılık vermekteki kabiliyeti ortaya koydu. Bu üstün gayretlerin sonucu pistte çok açık bir şekilde görüldü. Bugün rekabetçi bir araca ve inanılmaz motivasyonu olan bir takıma sahibiz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!