Belediyelerin yanıtı hep aynı...

‘Şikayetiniz ilgili birime iletilmiştir’

Haberin Devamı

 - ETİMESGUT Belediyesi, Eryaman’da 46506 Ada Sutek Sitesi karşısına, Bülent Ecevit’in adının verildiği ve içinde spor komplekslerinin de bulunduğu çok güzel bir park yaptı. Bu park çevrede bulunan tüm sakinlerin kullandığı hoş bir mekan haline geldi. Ancak, 46506 Ada Sutek Sitesi çıkışında bir kaldırım yok ve bu parkı yoğun olarak kullanan çocuklarımız parka geçişlerinde siteden dışarı adımlarını attığı anda yola çıkıyorlar. Bölgede artan nüfusa bağlı olarak söz konusu site ile park arasında bulunan 235. Sokak, özel araçlar, hatta belediye ve halk otobüsleri tarafından özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun olarak kullanılıyor. Söz konusu sokağa -eğer site önüne kaldırım yapılamıyorsa- en azından hız kesme bariyerleri yapılmasını istiyoruz. Etimesgut Belediyesi’ne yaklaşık 6-7 ay önce yazdığım e-postaya hala bir cevap alamadım.
Orhan AKÇAY

Haberin Devamı

- ELVANKENT Emlakbank Konutlarında, Temmuz ayının sonlarında başlayan ve hala devam eden kaldırım, orta refüj ve sitenin ortasındaki parkın yürüyüş yollarının yapım çalışmalarından çok rahatsız oluyoruz. Sitenin dış yollarının kaldırımları ve orta refüjleri bitti ama yer yer çıkan malzemeler duruyor, her taraf tozlu ve kirli bırakıldığı için araç geçtiğinde veya rüzgar estiğinde etrafı toz bulutu kaplıyor, kaldırımlar iş makineleri ile söküldüğü için çok miktarda da ağaç zarar gördü. Şimdi de sitenin içindeki yolların kaldırımları sökülüyor, söküm yapılırken sulama yapılmadığı için gene tozdan geçilmiyor, sökülen malzemeler yol kenarlarında duruyor, yeni konulacak kaldırım taşları da ya sökülmemiş kaldırımlarda yada araç park yerlerinde duruyor. Çalışmalar çok ağır ilerliyor. Bir an önce sitenin dış ve iç yollarını temiz ve tozdan arındırılmış olarak bırakmalarını bekliyoruz.
Daha önce de Büyükşehir Mavi Masa’ya şikayette bulundum, gelen yanıtlarda ‘şikayetiniz ilgili birime iletilmiştir ve işi yapan firma uyarılmıştır’ diye oldu ama sitemizde ki çalışmalarda bir değişiklik göremiyoruz.
Hakkı ELBİR

Yok böyle bir dünya!

ANKARA’nın göbeğinde Emek Mahallesi eski 58, yeni 30 Sokak’ta Başkent Doğalgaz ile sorun yaşıyoruz. Yapımı biten yeni binamıza taşındık. Bizlere söylenen ve halen söylenmeye devam eden, servis hatlarının çekim ihalesinin verilen firmayla fesh edilip başka firmaya vermiş olması nedeniyle, son 3 haftadır ‘bu hafta sizlerin hattı çekilek’.
Başkent Doğalgaz’a sayısız kez gidip sayısız kişilerle görüştük. İlk başvurumuzu 14 Ağustos 2012’de yapmışız ve Ağustos sonuna yetişir dediklerinde hiç bu duruma geleceğimizi düşünemedik.
Biz zam yiyelim, biz vergi ödeyelim, her şeyin en ucuzunu tüketip en pahalısını devlete verelim...
Yok böyle bir dünya, bir de umursanmayıp cevap dahi alamayalım.
Onur Hakan ÇAT

KISA... KISA...

Haberin Devamı

- TÜRKİYE ve Bulgaristan’dan 40 kadın sanatçının hazırladıkları, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin ‘Kim Gitti/Geride Ne Kaldı?’ projesi bugün Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılıyor. Sergi 14 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

- ‘İZLENİMYORUM/Karadeniz’ resim sergisi 5–31 Ekim; Onur Karaalioğlu, Ahmet Kolburan, Zafer Malkoç, Ümit Türk’ün ‘Buluşma-I’ resim sergisi 5-31 Ekim; Kemal Tizgöl’ün ‘Şeylerin Ruhu’ seramik sergisi 5–18 Ekim tarihlerinde Galeri Soyut’ta izlenebilir.

Yazarın Tüm Yazıları