Belçika basını: Anderlecht Volkan'ı terletmedi

Güncelleme Tarihi:

Belçika basını: Anderlecht Volkanı terletmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2007 13:38

Belçika basını, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında RSC Anderlecht'i 2-0 yenen Fenerbahçe'nin galibiyeti ve tur atlamayı hak ettiğini yazdı.

Birinci sayfasını, “Her şey berbat oldu” başlığı ile maça ayıran “La Derniere Heure” gazetesi, Belçika'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde varlık gösteremeyeceğini, bunun “mantıklı” olduğunu, Anderlecht'in Fenerbahçe'ye bir tek gol bile atamadığını, hem maddi, hem sportif kayıplara uğradığını, itibar yitirdiğini dile getirdi.

“Kezman'a, maçın akışını değiştirecek golü atmak için 3 dakika yetti” diyen gazete, ilk golden sonra Anderlecht'in başarısının olanaksız hale geldiğini, sonucun bir sürpriz olmadığını, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin uzun yıllardan sonra ilk defa Belçikasız oynanacağını kaydetti.

“Böylesi belki daha iyi oldu. İki maçta da Şampiyonlar Ligi'nde bir yer hak etmediğimizi gösterdik. Rüyalarımız yıkıldı. Savunmada büyük hatalar yaptık, saldırıda bir şey gösteremedik. İlk gol bize pahalıya mal oldu” görüşlerine yer veren gazete, “Bu darbeyi hazmetmemiz uzun zaman alacak” dedi.

Gazete, Anderlecht seyircisinin bazı taşkınlıklarının takıma ceza getireceğini, Türk taraftarların ise maç sonunda Anderlecht'e tezahürat yaparak imajlarını kuvvetlendirdiklerini yazdı.

"FENERBAHÇE'YE MAÇI SAVUNMA BLOKU KAZANDIRDI"

Anderlecht Teknik Direktörü Frank Vercauteren, “La Derniere Heure” gazetesine yaptığı değerlendirmede, ilk golün takımın moralini çökerttiğini, oyuncularının bazı kurallara riayet etmemeleri ve hataları yüzünden bu golün geldiğini, bunun bedelinin ağır olduğunu belirtirken, Fenerbahçe ile yapılan iki maçta da kalite gösteremediklerini kaydetti.

“Fenerbahçe'ye maçı savunma bloku kazandırdı” diyen Vercauteren, savunmanın Anderlecht'e hiç şans tanımadığını, gol fırsatı yakalayamadıklarını anlatarak, artık UEFA mücadelesine ağırlık vereceklerini ifade etti.

"ANDERLECHT VOLKAN'I HİÇ TERLETEMEDİ"

“La Libre Belgique” gazetesi, Belçika'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde temsil edilmeyecek olmasını “mantıklı” olarak nitelendirdi ve Anderlecht'in dünkü maçta Volkan'ı hiç terletemediğini yazdı.

Gazete, ilk golde, maçın 4 dakikadan az bir süre içinde bittiğini, tüm hayallerin suya düştüğünü kaydetti.
Belçika şampiyonu Anderlecht'in bu maçta seyircilikten ileri gidemediğini belirten gazete, Fenerbahçe karşısında boşlukta kalan, iki maçta tek gol atamayan takımın umut kırıcı olduğunu yazdı.

Anderlecht Teknik Direktörü Frank Vercauteren, bu gazeteye yaptığı değerlendirmede ise “Onurlu bir şekilde itiraf etmek gerekir ki Türkler Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi hak ettiler. İki maçta 3 gol yedik, tek gol atamadık. Sporun kanunu bu” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!