Bekir Çeker'in de masum olduğuna inanmıyorum

Güncelleme Tarihi:

Bekir Çekerin de masum olduğuna inanmıyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2011 13:42

“Asrın Güreşçisi” unvanını alan AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, Ankara'daki Yaşar Doğu Spor Salonu'ndan posterinin indirilmesiyle ilgili olarak, “Böyle bir şeyi tabi yadırgıyorum, ayıplıyorum. Bu resim benim değil, Naim'in de olsa, Halil'in de olsa, Ahmet Ayık'ın da olsa, Mahmut Atalay'ın da olsa yapılması aslında milletimize yapılan bir hakarettir, şahsıma değildir” dedi.

Yerlikaya,  milletvekilliğinin sona ermesinin ardından minderlere yeniden dönmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Mindere dönme şansının ve lüksünün olmadığını anlatan Yerlikaya, Meclis içerisinde olduğu sürece sadece güreş değil, tüm spor camiasını kucaklamak, Türk spor camiasının temsilcisi olmak için mücadele ettiğini söyledi.

Bu sürede spor camiasına hizmette alnının akıyla çıktığı kanaatinde olduğunu belirten Yerlikaya, “Başta bu konularda bize her türlü desteği veren, desteğini arkamızda hissettiğimiz başbakanımız, sporla ilgili çıkardığımız devlet sporculuğu kanunu, KPSS'ye girmeden öğretmenlik ataması, sözleşmeli antrenör atamaları gibi birçok konuda spor camiasının ufkunu açan, istihdama yönelik iş çalışmalarına katkı sağlayan başbakanımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Spor yapmış kişilik olarak bize çok destek verdi ve vermeye halen devam ediyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kurulmasının Türk sporu adına muazzam bir gelişme olduğunu anlatan Yerlikaya, spor camiası adına Başbakan Erdoğan'a, ekibine ve Bakanlar Kurulu'na teşekkür etti.

Aday gösterilmediği için küskünlük yaşamadığını, desteğinin kaldığı yerden devam edeceğini anlatan Yerlikaya, bundan sonra İstanbul'da yaşayacağını, Sivas'a da zaman zaman geleceğini belirtti. Yerlikaya, 30 senedir sporun içinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
“20 yıl milli mücadele, bayrak, millet sevdasıyla, İstiklal Marşı sevdasıyla ülkemizi temsil ettik. Bu uğurda tam 20 senemi harcadım. Bu sevda için mücadele ettik. Tam minderden inerken başbakanımızın teveccühü ile parlamentoda milletvekilliği yaptık, 35 yaşına geldik ve hiçbir sosyal hayatımız, sosyal haklarımız, sosyal duruşumuz olmadı. Şöyle bir 5-6 ay gibi aile hayatına, aile düzenine alışabilmek, oraya adapte olabilmek, aynı zamanda spora dışarıdan da dahi olsa destek verebilmek, spor camialarına destek verebilmek, onlarla ilgili projeler hazırlayıp; o zaman hangi bakan olacak bilemiyorum, mevcut bakanımız var, devam eder veya başkası olur; onlara katkı sağlayabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü spor bizim yaşam şeklimiz, yaşam tarzımız. Bu şeklimiz ve sevdamız, milli mücadelemiz ölene kadar devam edecek. Bir geriye doğru gidiş söz konusu değil, hep ileriye doğru yolumuza devam ediyoruz.”

YAŞAR DOĞU SPOR SALONUNDAN POSTERİNİN İNDİRİLMESİ

Yerlikaya, Yaşar Doğu Spor Salonu'ndan posterinin indirilmesiyle ilgili olarak, o posterleri oraya kendisinin asmadığını belirtti.

Asılırken de haberinin olmadığını anlatan Yerlikaya, salonda sadece kendisinin değil, bütün şampiyonların resimlerinin bulunduğunu anlattı.

Salondan ise sadece kendisinin resminin indirildiğini, yapılan araştırmalar sonrasında 'temizlik yapılacağı için indirildiği' gibi söylemler duyduğunu ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:
“Temizlik yapılıyorsa komple salona yapılır ve bütün resimler üzerinden yapılır ve sonra geri asılır, tabi asılıyorsa. Bu resimleri asan ben değilim, astıran ben değilim. Hiç haberim de olmadı. Ben benim orada resmim olduğunu tesadüfen gördüm. Bu tarz uygulama birkaç salonda da yapılmış, sadece güreş salonunda değil. Sonraki araştırmamız sonucunda birkaç spor salonunda da resmimiz indirilmiş. Bu haber çıktıktan sonra birkaç ilden telefon geldi, resmimizin indirildiği yönünde bazı sözler geldi. Ben bunlara inanmak istemiyorum. Ben milletimi temsil ettim, şahsımı değil. 20 sene boyunca şerefle Türk bayrağını, Türk milletini temsil ettim. Hiçbir şekilde yaşam tarzımdan, milli manevi değerlerimden, duruşumdan asla da taviz vermedim. Türk milletine, vatandaşlarımıza asla zarar getirecek hiçbir uygunsuz harekette dahil bulunmadım, bulunmayacağım da. Bundan sonraki yaşantımız böyle olacak. Böyle bir şeyi tabi yadırgıyorum, ayıplıyorum. Bu resim benim değil, Naim'in de olsa, Halil'in de olsa, Ahmet Ayık'ın da olsa, Mahmut Atalay'ın da olsa yapılması aslında milletimize yapılan ayıptır, milletimize yapılan bir hakarettir, şahsıma değildir.”

"GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANININ MASUM OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

Yerlikaya, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün de durumdan haberdar olmadığını anlatarak, konuşmasına şöyle devam etti:
“Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü canı sağ olsun pek bir şeyden haberi yok galiba. Bu konuda bir girişimi de yok. Genel müdürlüğümüzün pek ilgi alanına da girmiyor. Sadece bu konuda Ankara il müdürümüz telefon açtı. Bu konunun üzerine gideceğini, konuyla ilgili çalışma olduğunu, bazı bilgileri aldığını, bazı çalışmaları yaptığını tarafımıza ilettiler. Bakın bu çok vahim bir durum. Benim şahsıma değil, Türk milletine yapılmış bir harekettir. Bireysel bir harekettir. Belki birisinin bireysel nefreti olabilir. Ben Güreş Federasyonu başkanımızın da bu konuda çok masum olduğuna kanaat etmiyorum. Çünkü almış olduğum bir bilgi bu posterin indirilirken, orada birilerinin gördüğünü ve bu konunun da federasyon başkanına iletildiği tarafıma söylendi. Ona rağmen de hala bu devam ediyor. Bugün niye o zaman 'bilgim yoktu' diyor? ama bu artık kendisinin bireysel görüşüdür. Ben pek masumane olduğu kanaatinde değilim.”

Güreş camiasının bir aile olduğunu, ailenin verdiği kriterler içinde olunması gerektiğine dikkati çeken Yerlikaya, “Yani bireyselleştirmemek lazım. Suç ve kusur milleti temsil etmek, millete hizmet etmek ise o bayrağı veya o posteri oradan neden indirme ihtiyacı duyuyorsun? Orası bir güreş salonu. Benim resmimi indirip temizlik yapıyor, yapılmış imajı verip de benim resmimin yerine başka bir resmi asmanın anlamı nedir? Bunlar aslında acilen cevap bulmalı. Genel müdürlüğün bu konudaki çalışması ve tavrı ne oldu? Hangi aşamada çalışma yapıyor? Hangi aşamada çalışmalar yapıldı? Bunlar hakkında bir inceleme yapılmalı ve tarafımıza bir haber verilmeli. Çünkü şu anda muamma da var. çok büyük bir de sessizlik var.” dedi.

Spor salonundan indirilen posterin neden indirilip, yeniden asıldığını da soran Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir federasyon başkanı, federasyon binasının altındaki spor salonunda indirilen resimden haberi yoksa bu nasıl bir federasyon başkanı. Hangi hakimiyetler içinde. 'O federasyonu kim yönetiyor' derim o zaman ben. Yani işin içinden çok farklı şeyler de çıkabilir. Genel müdürlüğün bu konudaki tavrı, ben sonuçta milletimi temsil ettim. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir federasyonla milletimi temsil ettim. Genel müdürlüğün bu konudaki tavrı neden hiç çıkmadı? Neden bu konuda yorum yapmadı? Neden bu konuda hiç çalışma yapmadı. Bunlar tabi merak konusu.”

Yerlikaya, yaşananları zamana bıraktığını belirterek, “Yani bu gaflet içine düşenler mutlaka bir gün gaflet içinde olduklarının farkında olacaklardır. Ben camiama hizmet ettim. Hizmetimi de spor camiası çok iyi biliyordur” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!