Beckham Dünya Kupası’nda yok

Güncelleme Tarihi:

Beckham Dünya Kupası’nda yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2010 00:00

Chievo maçında aşil tendonu yırtılan ünlü İngiliz futbolcu, sezonu kapattı. Sakatlığı sonrası gözyaşlarına engel olamayan Beckham, dün Finlandiya’da ameliyat oldu.

İTALYA’nın ünlü kulübü Milan’ın formasını giyen David Beckham’ın Güney Afrika rüyası başlamadan bitti. Milan’ın önceki gün Chievo’yu 1-0 yendiği maçın son dakikasında sakatlanan 35 yaşındaki yıldızın aşil tendonu yırtıldı.

Sahalardan 6 ay uzak kalacağı açıklanan Beckham, 11 Haziran’da Güney Afrika’da yapılacak Dünya Kupası’nda forma giyemeyecek. Sakatlığı sonrası tek ayağının üstünde seke seke saha kenarına gelen İngiliz futbolcu, sedyeye yatırıldıktan sonra gözyaşlarına engel olamadı. “İnanılmaz bir acı duydum. Gözlerimden akan yaşı durduramadım. Çok üzgünüm. Dünya Kupası’na gidemeyeceğim” diyen Beckham, dün özel uçakla Finlandiya’nın Turku kentine giderek ameliyat
Aşil tendonu nedir?

TOPUK kemiğinı bacağın baldır kasına bağlayan bağ dokusu. Tendonda oluşan bir sakatlık dokunun iltihaplanmasına ya da parçalanmasına neden olabilir.

oldu. Operasyonu yapan Dr. Sakari Orava, yıldız futbolcunun Dünya Kupası’na yetişmesinin imkansız olduğunu, ancak yeni sezonda oynayabileceğini söyledi.

Dr. Orava, Simic’i 3 ayda iyileştirmişti

DAVID Beckham gibi bir dünya starının, sakatlanır sakatlanmaz Finlandiya’nın mütevazı kenti Turku’ya gitmesi ilk anda herkesi şaşırttı. Ancak dünyanın sayılı tendon sakatlığı uzmanlarından Dr. Sakari Orava buradaki bir klinikte çalışıyordu. Üstelik Fin doktorun, Milan’ın eski futbolcuları Dario Simic ve Giuseppe Pancaro, uzun atlamacı Andrew Howe, olimpiyat şampiyonu jimnastikçi Jury Chechi ve kayakçı Peter Fill’e kadar önemli bir hasta portföyü vardı. Hırvat futbolcu Simic de 2004’te Milan’da oynarken tıpkı Beckham gibi tendon sakatlığı yaşamış ve Orava’ya ameliyat olduktan 3 ay sonra sahalara dönmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!