Bebekler dilendirilmez

Üç-dört ay önce Amerikalı eşimle birlikte 3 haftalığına Türkiye’ye geldik ve tatilimizin bir haftasını İstanbul’da geçirdik. Turistlerin ilk uğrak yeri olan Sultanahmet’in 4 yıl öncesine göre daha derli toplu olduğunu görmek beni mutlu etti.

 Ama yetkililerin dilencileri bu kadar başı boş bırakmasına çok şaşırdım. Dilenci kadınların o yağışlı ve soğuk havada 8-10 aylık bebeklerle turistlerin nasıl ilgi odağı olduğunu üzülerek izledim. Onların resimlerini çekerek onlara üzüntülü gözlerle bakıyorlardı. Kimbilir ülkelerine döndüklerinde arkadaşlarına neler anlatacaklardı? Dünyanın her ülkesinde dilenciler, evsizler var ama bebek yaştaki çocukların dilendirilmelerine sessiz kalan ülke pek görmedim.

Turizm Bakanlığı
her yıl milyonlarca dolar harcıyor, yurtdışında yaşayan Türkler ülkelerinin iyi yönlerini tanıtmak için çalışıp didiniyor ama ne yazık ki yetkililerin dilencilerle başa çıkamaması veya çıkmaması bütün bu emekleri silip süpürüyor.

Ne kadar yazık!

Selim SAKAOĞLU-AMERİKA

Haberin Devamı

Spor AŞ değil 'Ballı AŞ'

 

TAYYİP Erdoğan döneminden beri Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün başkanlığını yapan Nuri Albayrak'ın Trabzonspor Kulübü Başkanlığı'na seçilmesinden sonra kulüpte yeni bir yapı oluşturuldu. Yönetim Kurulu Başkanlığına Göksel Gümüşdağ getirildi; Albayrak Onur Kurulu üyeliğine kaydırıldı. Yeni yönetim kurulu, Erdoğan'a yakın isimlerden oluşuyor.

 

Ali Müfit Gürtuna'nın döneminde, Mehmet Atalay'dan sonra Büyükşehir'in 22 şirketinden biri olan Spor AŞ Genel Müdürlüğü'ne getirilen Ayhan Bölükbaşı'nın, milletvekili ve yerel seçimlerdeki taban yoklamalarında ön sıralarda çıkmasına ve eski bir futbol hakemi olmasına karşın Kadir Topbaş tarafından spor kulübünün yönetim kuruluna alınmaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

 

Topbaş göreve geldiğinden beri Bölükbaşı'nı iki kez görevden almak istememiş, ancak bunda başarılı olamamıştı.

Bölükbaşı'nın, M.Ali Talat'ın Cumhurbaşkanı seçildiği seçimlerden önce KKTC'deki amatör spor kulüplerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak büyük katkı yaptığı konuşuluyor.

 

Bu arada listede bazı tarikatların dengelerine dikkat edildi; ancak yönetim Başbakan'a özellikle Kasımpaşa'dan yakın isimlerden oluştu.

 

ALBAYRAK ONUR KURULUNDA

 

Spor AŞ'nin eski Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak ile Genel Sekreter Mesut Pektaş ve AKP Büyüşehir Meclis Grup Başkanı Hüseyin Evliyaoğlu da Onur Kurulu'nda yeraldılar.

 

ETKİN BİR ŞİRKET

 

Spor AŞ, Büyükşehir Belediyesi'nin en 'önemli' şirketlerinden biri... Futbol şubesinden güreşe, judodan yüzmeye kadar bir çok branjda faaliyeti bulunuyor; ilçelerde çok halı saha da çalıştırıyor. Birçok spor etkinliğine katılıyor; bu nedenle dış gezileri ve harcırahı bol bir kulüp olarak nitelendiriliyor 'Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'...

Haberin Devamı

Nuri Albayrak'ın başkanlığı döneminde görev yapan isimlerden Harun Karaca, Bayram Sezgin ve Recep Kızıltepe yeni yönetimde de görev aldı.

 

KİM KİMDİR

Spor AŞ'de Yönetim Kurulu'na seçilen isimler şunlar:

- Göksel Gümüşdağ (Yönetim Kurulu Başkanı) Küçükçekmece Belediye Meclis üyesi; Büyükşehir Başkanlık Divanı katip üyesi. Levent Bıçakcı Federasyonunda Yönetim Kurulu üyeliği yaparken Ümit Milli Takımının da sorumlusuydu. Bundan bir süre önce Emine Erdoğan'ın abisinin kızıyla nişanlandı.

- Harun Karaca (Başkan Vekili) Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde başdanışmanı; Büyükşehir'in personel alımlarında 'işçi alma, ihale verme ve burs dağıtma amiri'; 'nikah, düğün ve nişan' organizasyonu uzmanı; Ramazanlarda yandaşlara dağıtılan gıda maddelerinin 'sorumlusu' olarak biliniyor. Devlet Bakanı M. Ali Şahin'in, 1994'te iptal edilen iki aylık Fatih Belediye Başkanlığı döneminde, Yardımcılığında bulundu. 1999'da FP'den Tokat Milletvekili adayı oldu, kazanamadı. 1999'da Büyükşehir BİT'lere yönelik büyük operasyonda aranınca bir süre 'sırra kadem' bastı. Bazı İslamcı gruplar tarafından bir alacak-verecek meselesinden ötürü kaçırıldığı medyada yeraldı. 2004'de Avcılar Belediyesi'ni CHP kazandığı için 'kontenjan'dan Meclise giremedi. Büyükşehir'de görevliyken; Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile eski ortak olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

(Emine Erdoğan, yerel seçimlerde tek desteğini Esenyurt'a kadar giderek Kadıoğlu'na vermişti)

- Ahmet Paksoy (Genel Sekreter) İDO Genel Müdürü. Başbakan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yakını.

- Kenan Kızılkaya (Genel Muhasip): Erdoğan'ın Kasımpaşa'dan arkadaşı; Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı.

- Kamil Dizdar (Futbol) Erdoğan'ın Kasımpaşa'dan arkadaşı; İETT'den emekli.

- Hasan Hüseyin Yaşar (Güreş)

- Recep Kızıltepe (Futbol Altyapısı) SP Çatalca İlçe Başkanıyken; AKP'ye geçti. Geçmişte sık-sık İran'a gittiği söyleniyor.

- Mustafa Özbayraktar (Basketbol)

 

'EŞYETKİLİ'

 

- Hüseyin Pehlivan (Karete): Rizeli; Pehlivan helvalarının sahibi. Harun Karaca'nın 'gıda dağıtımı'ndaki 'eşyetkilisi'... Son seçim kampanyasında Topbaş'ın yanında 'danışman' ve özel kalem müdürü olarak bir süre bulundu.

Haberin Devamı

Sumatra'daki deprem sonrasında Ace'ye Büyükşehir'in yardım koordinatörlüğünü yürüttü. Fatih Halıcılar Caddesi'ndeki 'Renk 1-2' düğün salonlarının ve bitişiğindeki fotograf stüdyosunun ortağı. Abisi Zeki Pehlivan da, Büyükşehir'in Florya, Çamlıca ve Hidiv Kasrı gibi sosyal tesis ve köşklerindeki düğün ve nişan gibi etkinliklerde fotograf ve kamera çekiminlerini yapan firmanın sahibi.

- Bayram Sezgün (Masa tenisi) Erdoğan, RP İl Başkanı iken İl Yönetim Kurulu üyesiliğinde bulundu. Büyükşehir Meclis üyeliği yaptı. Şöhretler futbol maçında Erdoğan'a çarparak omuzunu çıkartan siyasetçi olarak tanınıyor.

- Köksal Özer (Judo-tekvando)

- Hakan Kanık (Atletizm)

Haberin Devamı

 

ERDOĞAN'IN ŞOFÖRÜ

 

- Ahmet Hamdi Çamlı (İzcilik) Rizeli, Erdoğan'ın İl Başkanlığı sırasında

şoförlüğünü yaptı; daha sonra Büyükşehir'in temizlik işlerini yapan Campak şirketinin ortaklarından. Büyükşehir Belediye Meclis Ali Turan'ın eski ortağı diye biliniyor. İl Genel Meclisi üyesi. Eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ın da akrabası.

- Mehmet Soylu (Voleybol) Of'lu; Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Zeytinburnu Belediyesi müteahhitlerinden.

- Mahir Ünal (Yönetim Kurulu üyesi)

- Kazım Şahin (Muhasebe Müdürü)

- Sabahattin Keskin (Kulüp Müdürü)

 

Yeni yönetimin dün Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş'la tanışma toplantısında, Topbaş'ın büyük oğlu Hüseyin Topbaş'ın da bulunması dikkat çekti.

 

(Yeni yöneticileri tanımak isteyenler; www.ibbspor.com'a bakabilir.

Düşürülen emekli maaşına karşıyız

PARASI olana sağlık anlayışını uygulamakta AKP de kararlı gözükmektedir. AB’de bile olmayan emeklilik yaşının 68’e çıkarılmasına, emekli maaşlarının %33’e varan oranlarda düşürülmesine, aylık geliri 127 YTL olanlardan bile 64 YTL sağlık ve sigorta primi alınmasına, muayene, tetkik ve tedavilerin her evresinde katkı payı adı altında ek ödeme istenmesine, memur aylıklarının sağlık sigortası prim kesintisi nedeniyle %5 oranında azalmasına ’evet’ demek cinayettir.

Dr. Recai ERSOY

SHP Genel Sekreter Yardımcısı


3-5 diye diye

BA
ŞBAKAN, okullarda yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak "3-5 olayı abartmayalım" demiş. Bunu söylerken; sosyologların, pedagogların görüşlerini mutlaka almıştır diye düşünüyoruz.

Turgut Özal da 1980’lerde başlayan PKK terörünü değerlendirirken "3-5 çapulcunun işi" diyordu.

Liselerde ve Diyarbakır’da olanları görüyoruz.

Demek ki toplumsal olayların hafife alınmaması gerekiyormuş.

"Tarihten ibret alınmasını" bekliyoruz. Reşit ÇAĞIN-FOÇA

GÜNÜN SÖZÜ

"Çocukluk saflığını kaybetmeyen adama büyük adam denir."

(Mencius)

Tekel vakfı

"BEN bir Tekel çalışanıyım. Bizler Tekel Memurları Dayanışma Vakfı üyesiyiz.Vakfımızın yaklaşık 20 trilyon parası yanında Tekel dağıtımcıları Günbak (Güngören), Tekbaş (Maltepe), Esdağ (Ümraniye), Besaş’ta (İzmir) %10 ve tütün firması Reytek’te de %1 hissedardır. 31 Mart günü Tekel Genel Müdürlük binasında genel kurulun yapılacağı toplantıya, Tekel Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Sezai Ensari de muhakkak katılacaktır. Tekel’de konuşulanlara göre, 1.1.2002 tarihinden itibaren vakıflara üye kaydedilemeyeceğine ilişkin yasaya rağmen Ensari’nin nasıl üye ve başkan olduğu tartışma konusu değil midir? İnşallah, gerek nakit gerek hisselerden gelecek nemaların üyelere dağıtımı sağlıklı olur. Yeni yönetimden köşeniz aracılığıyla isteğimiz budur."

Biliyor musunuz

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’nin (IMP), Kartal sanayi bölgesinde iş alanları planlaması ile Küçükçekmece sahilinde iç-dış kumsal rekreasyon alanları planlaması için dünyanın önde gelen 6 mimarı Zaha Hadid, Massimiliano Fuksas ve Kisko Kisho Kurokawa (Kartal), Kengo Kuma, Ken Yeang ve Winy Maas önderliğindeki MVRDV’nin (Küçükçekmece) birer proje hazırladıklarını ve kazananların yarın açıklanacağını...

TTB, DİSK ve KESK’in ortaklaşa düzenlediği ’Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasına Hayır Referandumu’nun İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle yasaklandığını, Bakanlık, resmi kurum ve kuruluşlarda sandık açılmasına izin verilmeyeceğinin bildirildiğini...


CİHAN Demirci’
nin mizahı ciddiye alıp sevenler için internette önemli bir kaynak oluşturacak bir blog düzenlediğini (http://damdakimizahci.blogspot.com)...

Tüpgaz serbest patates yasak

ULUS’ta oturan ve evde hastası olan bir hanımım. Tüpgaz anonslarından bıktım. Beşiktaş Zabıta’ya sorunca yasağın sadece ’patates ve soğancıları’ kapsadığını hayretle öğrendim. Artık kasaba ve köylerde bile yadırganan hoparlöre, şehrin göbeğinde izin verilmesi inanılır gibi değil. Bergamalılar gibi AİHM’e mi gidelim?

N.MERİÇ-İSTANBUL

Ailece AKP...

TÜRKİYE
demokrasiye geçtiğinden beri adı ilginç ve çeşitli yolsuzluk ve usulsüzlüklere karışan başka bir parti olmadı. Medyaya baktığımızda kimlerin nerelerden saklı ihaleler kapatıkları açık açık izlenmektedir. Ailece işbaşında görev yapıyorlar. Bu nedenle AKP’nin adı ’Ailece Kalkınma Partisi’ olmalıdır. Erdinç İDİGUT

Gümrüklerde şark hizmeti

"BİZLER şark hizmeti alan 5. bölgede (Habur, Gürbulak, Hakkari) görev yapan, rotasyona tabi gümrük ve gümrük muhafaza personeliyiz. Zor şartlar altında 12 saat çalışıp, 12 saat dinlenen, cumartesi-pazarı ve bayram izni olmayan çalışanlarız. Bizim gibi rotasyona tabi (asker, emniyet ve diğer bazı kuruluşlar) bu bölgede zorunlu hizmet süreleri 2 yılken, bizlerinki 3 yıldır. Eğitim, öğretim, sağlık ve benzeri sebeplerle ailemizden ayrı yaşamakta, otel köşelerinde veya bekar olarak birkaç arkadaşla beraber lojmanlarda kalıp hayatımızı sağlıksız bir şekilde idame ettirmekteyiz.

Çoğu arkadaşımızın rahatsızlandığı, raporlu sayısının had safhaya ulaştığı, genç emekli sayısının arttığı bir ortamda 5. bölge olan bu yörelerin 3 yıllık hizmet sürelerinin 2 yıla indirilmesini talep ediyoruz."
Yazarın Tüm Yazıları