Bebeğini tehlikeye attı

Güncelleme Tarihi:

Bebeğini tehlikeye attı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2006 00:00

9 haftalık hamile olan Alman Diana Sartor, doktorların uyarılarına aldırmayıp Torino 2006’da skeletonda yarıştı ve 4. oldu. Alman Diana Sartor’un hamile olmasına rağmen Torino 2006 20. Kış Olimpiyat Oyunları’nda tehlikeli bir spor olan skeletonda yarışması tepki çekti.

Doktorlar 9 haftalık hamile Sartor’u yarışmasının tehlikeli olabileceği konusunda uyarmalarına rağmen buna aldırmayan Alman sporcu, kızakla piste çıktı ve dördüncü oldu. Dümeni olmayan, sadece omuzlara verilen ağırlık değişimi ve ayaklarla yönlendirilen skeleton olarak adlandırılan kızak saatte 100 km hıza ulaşabiliyor. 35 yaşındaki Sartor, "Bu benim son yarışmam. 9 haftalık hamileyim ve benim için yeni bir yaşam başlayacak. Madalyayı kaçırdığım için üzgünüm. Yarışa başlarken hamile olduğumu düşünmek beni etkiledi. Sonuçta yarışma geçmişte kaldı. Şimdi anneliğe hazırlanacağım. Kız veya erkek olması önemli değil. Önemli olan sağlıklı olması" dedi.

Pechstein’den madalya rekoru

CLAUDİA Pechstein, Torino 2006’da Anni Friesinger ve Daniela Thomas’dan kurulu Alman takımı ile birlikte bayanlar sürat pateni takım takip yarışmasında altın madalya kazanırken bir rekora da imza attı. 34 yaşındaki Pechstein, üstüste katıldığı 5. olimpiyatta 5’i altın, 1 gümüş, 2 bronz olmak üzere 8. madalyasını aldı. Alman sporcu böylece, erkek ve bayanlarda 8 olimpiyat madalyası kazanan yine Alman Gunda Niemann-Stirnemann ile Doğu Alman Karin Kania’nın rekorlarına ortak oldu. 6 madalya ile dağılan Sovyetler Birliği’nden Lidia Skoblikovas ise tüm zamanların sürat pateninde en çok olimpiyat altın madalya kazanan ismi.

Klasik kayak krosta dereceye giremedik

TORİNO 2006’da kuzey disiplini erkekler 15 kilometre klasik kayak krosta yarışan iki sporcumuz dereceye giremedi. Sabahattin Oglago, 42:18.9 ile 56., Muhammet Kızılarslan ise 45:06.8 ile 75’incilikte kaldı. Altın madalyayı 38:01.3’lük derecesiyle Estonyalı Andrus Veerpalu alırken, Çek Lukas Bauer 38:15.8 ile gümüş, Alman Tobias Angerer de 38:20.5 ile bronz madalyanın sahibi oldu. 47:53.8’le 84. olan Robel Teklemariam kış olimpiyatında yarışan ilk Etiyopyalı oldu.

Pyleva’ya 2 yıl men cezası verildi

ULUSLARARASI Biathlon Birliği (IBU), 20. Kış Olimpiyat Oyunları’nda doping yaptığı belirlenen Rus Olga Pyleva’ya 2 yıl men cezası verildiğini açıkladı. 15 km biathlonda gümüş madalya kazanan Rus sporcunun doping kontrollerinin pozitif çıktığını açıklayan IBU Başkanı Anders Besseberg, Pyleva ve doktoru Nina Vinogradova’nın 2’şer yıl uluslararası müsabakalardan men edildiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!