Bayern Münih ligde ikinci kez tökezledi

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münih ligde ikinci kez tökezledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 18:42

Almanya 1. Bundesliga’nın 12’inci hafta maçlarında Bayern Münih Bavyera derbisinde deplasmanda Nürnberg’le 1-1 berabere kalarak Leverkusen maçından sonra ikinci kez puan kaybetti. Takipçilerinden E. Frankfurt evinde ligin son sırasında yer alan Augsburg’u 4-2 yenerken son şampiyon Dortmund sahasında Greuther Fürth’ü 3-1’lik skorla geçti.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Bundesliga’nın 12’inci haftasında lider B. Münih bu hafta Bavyera derbisine çıktı. Kırmızı beyazlı ekip deplasmanda 50 bin kişiyle tamamen dolu tribünler önünde Nürnberg ile 1-1 berabere kalırken bu sezon ki ilk beraberliğini aldı. B.Münih 3’üncü dakikada Mandzukiç’in attığı golle öne geçerken Nürnberg 46. dakikada Feulner ile skoru 1-1 getirdi. Karşılaşma bu sonuçla tamamlanırken B. Münih bu sezonki altıncı deplasmanında ilk puanlarını kaybetmesine rağmen liderliğini devam ettirdi.

Nürnberg’te 76’ınci dakikada bir hava topu mücadelesinde Schweinsteiger’a dirsek atan Gebhard kırmızı kartla oyunda atıldı.

Hannover Deniz Aytekin’in yönettiği maçta sahasında Freiburg’a 2-1 mağlup oldu. Konuk ekibin gollerini 11’inci dakikada Schmid ile 56. dakika Rosenthal atarken ev sahibi takımın golünü penaltıdan Abdellaoue(33 dk) kaydetti.

Haberin Devamı

Hamburg evinde konuk ettiği Mainz’ı Son’un 63’üncü dakikada attığı golle 1-0 yenerek son haftalardaki başarılı grafiğini devam ettirdi.

Avrupa Liginde Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan Mönchengladbach sahasında Stuttgart’a 2-1 yenildi. Karşılaşma da Stranzl’ın 7. dakikada ki golüyle 1-0 öne geçen ev sahibi takım bir dakika sonra Harnik’in golüne engel olmayınca skor 1-1’e geldi. İkinci yarının 72. dakikasında Brouwens topu kendi ağlarına gönderince Stuttgart maçtan 2-1 galip ayrılan taraf oldu.
 
DORTMUND KAZANARAK GELİYOR

Son iki yılın şampiyonu Dortmund sahasında 80 bin seyirci önünde konuk ettiği G’Fürth’ü 3-1 mağlup ederken lider B. Münih’in berabere kaldığı haftada farkı dokuz puana indirdi. Dortmund’un gollerini biri penaltıdan Lewandowski(3 ve 15 dk penaltı) ve Götze(42. dk) atarken konuk ekibin tek sayısı 5’inci dakikada Steiber’den geldi. Fürth’te forma giyen Sercan’ın 39. dakikadaki bir şutu direkten dönerken yeşil bayazlı ekibin ligde üç puan hasretinin 10 maça çıktığını da belirtelim. Dortmund’ta hafif sakatlığı bulunan İlkay Gündoğan 73’üncü dakikada kenara alındı.
 
FRANKFURT TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR

Sezonun sürpriz ekibi Eintracht Frankfurt sahasında lig sonuncusu Augsburg’u 4-2 yenerek ligde üçüncü sıradaki yerini korudu. Ev sahibi ekibe üç puanı getiren golleri Aigner(32 dk), Mölders(7 dk kendi kalesine) ve Meier(52 ve 75 dk. penaltı) atarken konuk ekibin golleri 45. dakikada Koo ile 64. dakikada Mölders’in ayağından geldi.

Haberin Devamı

Bundesliga'da günün diğer sonuçları şöyle:

Borussia Dortmund 3 - 1 Greuther Fürth
   
Eintracht Frankfurt 4 - 2 Augsburg
   
Mönchengladbach 1 - 2 Stuttgart
    
Hamburger SV 1 - 0 Mainz 05
  
Hannover 96 1 - 2 Freiburg
   
Nürnberg 1 - 1 Bayern Munich

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!