Bu ürünler 'ayak emeği göz nuru'

Güncelleme Tarihi:

Bu ürünler ayak emeği göz nuru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 15:56

Muğla'nın Milas İlçesi Kapıkırı mahallesinde yaşayan engelli Fatma Burnak, ayaklarıyla ördüğü dantelleri satarak yaşamını kazanıyor.

Haberin Devamı

Doğuştan engelli olduğunu söyleyen Fatma Burnak, annesinin 15 yaşına kadar kendisini sırtında taşıdığını ancak yaşının ilerlemesi ile birlikte tek göz evde yaşamını sürdürmeye başladığını anlatıyor. Yıllarca para biriktirerek aldığı akülü arabanın biraz olsun yüzünü güldürdüğünü ifade eden Burnak, evine giden yolun ise Belediye Başkanı Zühra Dönmez sayesinde açılmasıyla, 50 metre eninde 30 metre uzunluğunda bir yola ve özgürlüğüne kavuştuğunu söylüyor.

YAŞAMINI AYAĞI İLE ÖRÜYOR

Birbirinden güzel motiflerle bezediği 'ayak işi' ürünleri satarak geçimini sağlayan Fatma Burnak, "Ben engellerimi bir şekilde aşıyorum. Yeter ki toplum engel olarak karşımıza çıkmasın" diyor.

Fiziksel engelini, inadına yaşam düşüncesiyle aşan Burnak, devletin ve toplumun engellerini aşmakta ise zorlandığını belirtiyor. Burnak'ın yetkililerden talebi ise, ayak emeği göz nuru olan dantellerini satmak için kendisine Milas-İzmir Karayolu üzerinde bir stant verilmesi.

Bu ürünler ayak emeği göz nuru



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!