Basketbolda sahte oyuncu iddiası!

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda sahte oyuncu iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 14:07

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Alanya Belediye, Türkiye Basketbol Federasyonu'na başvurarak Nevşehir GHSİM'nin İstanbulgücü maçında bir oyuncunun başkasının lisansıyla oynadığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Alanya Belediye'nin iddiasına göre Nevşehir ekibi 7 sözleşmeli oyuncu sahaya çıkarma mecburiyetini yerine getirmek için maç listesine sözleşmesi bulunan Lütfiye Aydınoğlu'nun ismini yazıp yerine genç oyuncu Muazzez Ekiz'i çıkarttı ve hükmen yenilgiyi önlemeye çalıştı.

Alanya Belediye'nin konuyla ilgili görüşü şöyle:
"Nevşehir GHSIM Spor'un İstanbul Gücü maçında sözleşmeli olarak oynatma mecburiyeti olan 7 oyuncudan biri olan Lütfiye Aydınoğlu'nun yerine alt yapı oyuncusu Muazzez Ekiz'i kadrosunda bulundurduğu maçın cd’sinde görülmektedir. Maç kağıdında Muazzez Ekiz değil Lütfiye Aydınlıoğlu yazılmış, ancak sahaya oyuncu sayısı yeterli görünmesi açısından Muazzez Ekiz Çıkartılmıştır.

Takımın İstanbul'da maç oynarken Lütfiye Aydınlıoğlu'nun Nevşehir'de kaldığını aynı gün kendisiyle Nevşehir'de konuşan ve aynı zamanda Külüpler Birliği Başkanı olan Yalova VİP Spor Başkanı Murat Yapıcı da bilmektedir.

Haberin Devamı

Sonuç itibari ile Muazzez Ekiz İstanbul Gücü maçında sahte bir şekilde sahada bulunmuştur." (basketfaul.com)

İŞTE ALANYA BELEDİYESPOR'UN PAYLAŞTIĞI VİDEO:


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!