Basketbol Federasyonu'ndan basın açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Basketbol Federasyonundan basın açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2010 21:30

22 Eylül Çarşamba günü Akşam Gazetesi’nde Murat Tarhan imzalı “35 Milyon Aktarıldı” başlıklı haber içinde geçen ve Turgay Demirel’in halter camiasını yaraladığı iddia edilen sözleri ile ilgili olarak yeni açıklamalar yaptığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu Turgay Demirel, geçtiğimiz günlerde TRT’nin haber kanalında konuk olarak yer almış, A Milli Takım ve 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Demirel, söz konusu program sırasında halter camiasını yaralayacak ve rencide edecek herhangi bir ifade kullanmamıştır. TBF Başkanı Turgay Demirel’in konu ile ilgili ifadelerinin bazı çevrelerce saptırılmış olmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Kaldı ki, halter camiası ile ilgili olarak herhangi bir rencide edici ifade kullanmamış olan Demirel’in, sözleri dolayısıyla pişmanlık duyması da mümkün değildir.

Bu bağlamda, son günlerde birçok yayın organında yer alan ve halter camiası ile ilgili olarak Turgay Demirel’in sarf ettiği iddia edilen, “İstem dışı ifadeler kullandım. Keşke söylemeseydim. Konuşurken ağzımdan çıktı bir kez. Çok üzüldüğümü söyleyebilirim. İsteyerek olmadı” açıklaması Demirel tarafından yapılmamış olup, söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!