Başkan oyunculara güveniyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan oyunculara güveniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2012 14:33

ABD'de yapılacak Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak yarışlarına 8 sporcu ile katılacak Okçuluk Milli Takımı, hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor.

Antalya'da 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde 5 Haziran'da kampa giren Türkiye Okçuluk Milli Takımı, çalışmalarını 15 Haziran'a kadar burada sürdürecek. Milli Takım, Dünya Kupası 3. ayak yarışları için 16 Haziran'da ABD'ye gidecek.

ABD'nin Utah eyaletindeki Ogden kentinde, 18-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonaya Klasik Yay Milli Takımı 4 erkek ve 4 bayan sporcuyla katılacak. 2012 Londra Olimpiyatları'nda mücadele etmeye hak kazanabilmek için yarışlar sonunda takımlar sıralamasında Türk Milli Takımı'nın ilk 3, bireysel sporcular klasmanında da sporcuların ilk 4 içinde yer alması gerekiyor.

Milli Takım antrenörleri Serdar Şatır ve Vladimer Lekveishvili yönetiminde çalışmalarını sürdüren Milli Takım'da bayanlarda Begül Löklüoğlu, Damla Ergin, Aybüke Aktuna ve Natalia Nasaridze, erkeklerde ise Sermet Çınar, Yağız Yılmaz, Kerem Kırsever ve Fatih Bozlar bulunuyor.

Kampı ziyaret eden Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, ABD'de yapılacak Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak yarışlarının Milli Takım'ın Londra Olimpiyatları'na bireysel ve takım halinde katılma hakkı elde etmesi için son fırsat olduğunu söyledi.

Uzun süredir sürdürdükleri çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını anlatan Topaloğlu, “Ümit ediyorum ki takımımız hem takım halinde hem de bireysel olarak başarı elde edecek. Önce Londra Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanacağımıza, sonra da Londra'da madalya için mücadele edeceğimize inanıyorum. Oyuncularımızın hepsine güveniyoruz” dedi.

Bu yıl mayıs ayında Hollanda'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde 3'üncülük kazanan Milli Takım sporcularından Begül Löklüoğlu ise ABD'de yapılacak yarışlarda Londra Olimpiyatları için katılım hakkı elde etmeyi amaçladığını belirterek, “Yaklaşık bir yıldır şampiyona için hazırlanıyorum. Yarışlarda başarılı olacağıma inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!