Güncelleme Tarihi:
’Memleket Aşkı’ adlı tanıtım filminin izlenmesinin ardından, ’Hizmette 22, Mersin’e hizmette 2’nci yıl’ sloganı ile düzenlenen programda konuşan Kocamaz, 2 yıllık başkanlığı süresince hayata geçirdikleri ve planlanan projeleri anlattı. Tulumba Bat-Çık Projesi’nin tamamlandığını belirten Kocamaz, kent ulaşımını rahatlatmanın raylı sistem ile mümkün olabileceğini belirterek, Monoray Projesi için Ulaştırma Bakanlığı’ndan onay beklediklerini söyledi.
TRAFİK KARGAŞADAN KURTULUYOR
321 kilometrelik sahil şeridi ve benzersiz tarihi eserleriyle Mersin’in, Türkiye’nin önde gelen kültür ve turizm kentlerinden birisi olduğunu ifade eden Kocamaz, sinevizyondan yaptığı sunumda hizmetlmerini anlattı. Tulumba Bat-Çık Projesi’ni ilk defa hayata geçirerek hem ulaşımı rahatlattıklarını hem de sürücülerin trafikte kalma sürelerini azalttıklarını anlatan Kocamaz, "Trafikte kargaşa oluşturan gereksiz kavşakları kaldırıyoruz. 8 önemli bulvar ve kavşağa sinyalizasyon sistemi kurduk. Kavşak ve durakları engelsiz hale getiriyoruz. Kent merkezi ve ilçelerindeki yollara toplam 1 milyon 74 bin 750 ton asfalt kaplama yaptık. Kırsalda en ücra köşelere kadar hizmet götürerek, kentimizi güvenli ve sorunsuz ulaşım ile buluşturduk. Toplam 26 bin metre yeni yol açtık. Ürettiğimiz 265 milyon 498 bin 284 metre kare kilit taşını, yaya kullanımlarını iyileştirmek amacıyla kaldırımı olmayan yerlere döşedik. Kent mobilyaları, durakları ve yön levhalarını kendimiz üreterek bütçemize katkı sağladık" dedi.
ENGELLİLER UNUTULMADI
Toplu taşıma hizmetine yaptıkları araç takviyeleri ile çağ atlattıklarını savunan Kocamaz, toplam 111 engelsiz, modern ve konforlu toplu taşıma aracını hizmete sunduklarını, bu sayede günlük yolcu sayısı 25 binden 60 bine çıkardıklarını hatırlattı. Otobüslerin Taşucu’ndan Yenice’ye kadar çalıştığını svurgulayan Kocamaz, "Araçlara panik botunu sistemi kurarak, halkımızın güvenliğini de emniyet altına aldık. Tüm bunların yanında itfaiyeden ambulansa, temizlik işlerinden ulaşıma kadar yeni aldığımız 600 araç halkımıza hizmet için çalışıyor. Ulaşım ana planını revize ederek tamamladık. 2030’da ulaşım sorunu yaşamayan bir kent için planımızı yaptık. Akbelen Bulvarı üzerinde iki, Limonluk Kavşağı’nda ise bir tane olmak üzere toplam 3 bat-çık projemizi hayata geçireceğiz" diye konuştu.
MERSİN YEŞİLLENİYOR
Yeşil ve temiz bir Mersin oluşturmak için de çaba sarf ettiklerine değinen Kocamaz, şöyle devam etti:
"Entegre Katı Atık Bertaraf ve Geri Dönüşüm Tesisi sayesinde çöplerden 43 bin ton konutun ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik enerjisi üretiyoruz. 102 bin kişiyi kapsayacak Anamur-Bozyazı-Aydıncık Katı Atık Bertaraf Projeleri ile vahşi depolamanın önüne geçilerek, geri kazanım ve kompost üretimi sağlanacak. Altyapı çalışmalarıyla da sağlıklı bir kent inşa ediyoruz. Anamur, Mut ve Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisleri’ni tamamlayarak hizmete açtık. 1’nci Uluslararası Mersin Büyükşehir Maratonu’nu gerçekleştirdik. 2015 yılında ulusal, uluslararası ve olimpik başarı elde eden sporcu, antrenör ve kulüplerimize 391 bin 486 TL ödül verdik. Toplam bin 124 amatör sporcuya destek olurken, 9 farklı spor dalında 4 bin 323 öğrenciye eğitim verdik. Mersin İdmanyurdu’na destek amacıyla spor tesisimizde inşaatına başladığımız fitness salonu da tamamlanmak üzere."
Katılımcılar, sunumun ardından hazırlanan kokteyle geçti. Başkan Kocamaz, 2’nci hizmet yılı anısına Tulumba Bat-Çık projesinin maketinden esinlenerek hazırlanan pastayı eşi Hatice Kocamaz ile birlikte kesti.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen programa eşi Hatice Yılmaz ile katılan Kocamaz’ın yanısıra, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mersin Milletvekili MHP’li Baki Şimşek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.