Basından GS'ye büyük destek

Güncelleme Tarihi:

Basından GSye büyük destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

UEFA'nın Türkiye'yi ayağa kaldıran ‘haksız ve densiz’ kararından sonra, Türk basınının büyük gazeteleri, dev ekiplerle Leeds'e gitme kararı aldı. İngiliz polisinin güvence vermemesi yüzünden UEFA Kupası yarı final maçına Türk seyinci alınmayacağının bildirilmesinden sonra, Hürriyet ve Milliyet önceki gün İngiltere'ye dev kadrolarla gideceklerini açıkladı. Sabah gazetesi de dün, Leeds'e geniş bir kadroya gideceğini duyurdu.

Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Genel Yayın Yönetmesi Ertuğrul Özkök, Yayın Koordinatörü Seçkin Türesay, Yazı İşleri Müdürleri Tufan Türenç ve Nurcan Akad, spor yazarları Turgay Şeren, İlhan Söyler, İlker Yasin ve ünlü gazeteci Uğur Dündar, Londra Temsilcisi Faruk Zabcı, foto muhabiri Halil Özkan'ın da bulunduğu Hürriyet ekibi, Leeds'te maç gecesi Elland Road Stadı'nda Galatasaray'la beraber olacak.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, cumartesi günü Hürriyet'te yayımlanan ‘Neden gidiyoruz?’ başlıklı yazısında ‘‘Cevabı basit. Amacımız elbette kimseye meydan okumak değil. Amacımız oranın havasını buraya yansıtmak, aynı zamanda Türkiye'deki olaydan duyduğumuz üzüntüyü oraya aktarmak’’ diyor.

Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi de yine cumartesi günkü yazısında aynı konuya değiniyor. Avrupa'nın sorununun artık ‘Boğaziçi’nin hasta adamı' değil, ‘Artık bu Türkler de çok oluyor’ sorunu olduğunu vurgulayan Ekşi, ‘‘Öyle olmasa Galatasaray'ın çok iyi futbol oynamaktan başkahiç bir suçu olmayan 11 oyuncusunu, Roma İmparatorluğu döneminde aslanla boğuşmak üzere Arena'ya atılan esirler gibi, Leeds'in bu çocuklara karşı düşmanca duygularla doldurulmuş onbinlerce taraftarının önüne atarlar mıydı?’’ diyor.

UEFA'nın Türk seyircilerine yasakladığı Elland Road Stadı'nda Milliyet ekibi de dev bir kadroyla yer alıyor. Milliyet ekibi Güneri Cıvaoğlu, Hasan Cemal, Zeki Çol, Doğan Koloğlu, Ömer Üründül, Gani Müjde, Zafer Arapkirli, Halil Özer, Hasan Tankaya, Yaşar Saygı ve Vedat Danacı'dan oluşuyor.

Milliyet Gazetesi Başyazarı Güneri Civaoğlu da ‘Galatasaray’a Güvenmek' başlıklı cumartesi günkü yazısında UEFA'nın son kararından sonra Galatasaray'ın psikolojik gücünün, Leeds sahasında ortaya koyacağı kas gücünden daha önmeli olduğunu vurguluyor.

Sabah Gazetesi de Leeds'e dev bir kadro gönderme kararı aldı. 11 kişiden oluşan Sabah ekibinde şu isimler yer alıyor: Güngör Mengi, Yavuz Donat, Ahmet Vardar, Ali Kırca, Ruhat Mengi, Korcan Karar, Erman Toroğlu, Cüneyt Tanman, Gökmen Özdenak, Levent Tüzemen ve Jan Devletoğlu.

Kim, hangi takımı tutuyor

HÜRRİYET

Oktay Ekşi - Takım tutmuyor

Ertuğrul Özkök - Fenerbahçe

Seçkin Türesay - Galatasaray

Tufan Türenç - Fenerbahçe

Nurcan Akad - Galatasaray

Turgay Şeren - Galatasaray

İlhan Söyler - Fenerbahçe

Uğur Dündar - Fenerbahçe

Faruk Zabcı - Galatasaray

Halil Özkan - Fenerbahçe

MİLLİYET

Güneri Cıvaoğlu - Galatasaray

Hasan Cemal - Galatasaray

Zeki Çol - Beşiktaş

Doğan Koloğlu - Galatasaray

Ömer Üründül Fenerbahçe

Gani Müjde Fenerbahçe

Zafer Arapkirli Beşiktaş

Halil Özer - Fenerbahçe

Hasan Tankaya - Galatasaray

Yaşar Saygı - Galatasaray

Vedat Danacı - Galatasaray

SABAH

Güngör Mengi - Beşiktaş

Yavuz Donat - Galatasaray

Ahmet Vardar Fenerbahçe

Ali Kırca - Galatasaray

Korcan Karar - Galatasaray

Cüneyt Tanman - Galatasaray

Gökmen Özdenak - Galatasaray

Levent Tüzemen - Galatasaray

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!