Basın toplantısına nasıl sızdı

Güncelleme Tarihi:

Basın toplantısına nasıl sızdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2012 10:55

Mersin'de maç sonrası Fatih Terim'i sinirlendiren gencin basın toplantısına nasıl girdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Mersin İdman Yurdu-Galatasaray maçının bitiminden sonra basın toplantısında yaşanan ve Fatih Terim'in tepkisine neden olayla ilgili olarak açıklama yaptı.

"FATİH TERİM'E YAKIŞTIRAMIYORUZ"

"SONUÇ TERİM'İN RUH HALİNİ BOZMUŞ"

İşte TSYD tarafından Galatasaray Kulübü'ne gönderilen o açıklama;

"Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı'na,

Konu : Mersin İdman Yurdu - Galatasaray maçında basın toplantısı alanına izinsiz giren şahıs hakkında

11 Kasım 2012 Pazar günü Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan Mersin İdman Yurdu - Galatasaray maçının bitimiyle birlikte basın toplantısı sırasında Teknik Direktör Fatih Terim'e soru soran şahsın güvenlik zafiyetinden dolayı eylemi gerçekleştirdiği anlaşılmıştır.

TSYD bu maç için 3 saat önceden gerekli hazırlıklarını bitirerek görevini yerine getirmiştir.

Haberin Devamı
İŞTE O GENÇ


Basın tribünü girişinde 2 görevli, 2 stat özel güvenlik görevlisi ve 1 polis ile birlikte giriş çıkışları kontrol altına almış ve hiçbir sorun yaşanmamıştır.

Maç sonrası basın toplantısı için giriş katındaki odaya girildiğinde ise söz konusu terslik yaşanmıştır.

Mersin TSYD Temsilcisi Hamdi Yurdakul'dan alınan bilgiye göre basın toplantısı alanına 3 girişin bulunduğu (iki kapı şeref tribününe açılmış, 1 kapıda foto muhabiri kapısıdır) tespit edilmiştir.

Söz konusu şahıs hiçbir güvenlik görevlisi bulunmayan parantez içindeki alanları kullanarak adeta elini kolunu sallaya sallaya basın toplantısı alanına girmiştir. Edinilen bilgiye göre fotoğrafı tespit edilen bu şahsın gazeteciliğe meraklı bir kişi olduğu saptanmış daha öncede Mersin İdman Yurdu - Fenerbahçe maçında aynı eylemi tekrarladığı anlaşılmıştır.

Takım elbiseli iyi giyimli olduğu tespit edilen İstanbul'dan GS TV VE Dergisi elemanları yanında bir süre sohbet ettiği belirlenen şahıs topluca giriş yapılırken araya sızmıştır. Hiçbir mazeret olmaksızın bu şahsın bu derece güvenlik zafiyetinden yararlanıp Sayın Fatih Terim'e soru sorması affedilecek bir durum değildir.

TSYD şahsın kimlik bilgilerini de ele geçirmek üzeredir. Bilgiler geldiğinde yine sizlerle paylaşılacaktır.

Haberin Devamı

TSYD akreditasyonları yaparken büyük bir titizlik ve gayret sarf etmekte her meslektaşımızın kimlik bilgileri alınarak federasyon ve ilgili kuruluşlara gönderilmektedir. TSYD bir güvenlik kuruluşu değildir. O bakımdan Mersin İdman Yurdu Kulübünün alanlarda daha titiz bir güvenlik uygulaması yapması tek dileğimizdir.

Durumu saygı ile bildirir, Sayın Fatih Terim'e yapılan bu uygunsuz davranış biçimini de kınadığımızı belirtiriz."

FATİH TERİM’İ ÇILDIRTAN OLAY

 


 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!