Başbakanın umudu

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın umudu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2001 00:00


Reha ERUS
Haberin Devamı

Ve Ve Fatih Terim, Milan Teknik Direktörü

Terim, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin takımına iki yıllığına teknik patron oldu. Yıllardır umduğunu bulamayan Milan, başarıyı yakalamak için bir Türk hocaya teslim edildi.

Fatih Terim, 'Milan'da olmaktan çok mutluyum. Büyük bir kulübe geldiğimi biliyorum. Gelecek yıl yönetici ve yardımcılarımla birlikte iyi çalışıp, tüm kupaları kazanacağız'' dedi.

ÇOK KALİTELİ

İtalya'da 2. Fatih Terim dönemi... Teknik direktör Fatih Terim, Fiorentina'dan sonra İtalya'nın Milan Kulübü ile 30 Haziran 2003 tarihine kadar geçerli olan iki yıllık sözleşme imzaladı. Milan Kulübü İkinci Başkanı Adriano Galliani, kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, 'Terim'i seçtik, çünkü kaliteli ve Milan'ın karakterine uygun bir oyun oynatıyor'' dedi.

BAŞKAN'DAN ONAY

Galliani, kulüp başkanı Berlusconi'nin de Fatih Terim konusunda yönetimle aynı fikirleri paylaştığını, Terim'in sözleşmesinin de iki yıllık olduğunu belirterek, 'Herhangi bir opsiyon yok. O'na güvenimiz tam. Önüne herhangi bir hedef sunmadık. Milan'ın hedefleri bellidir. Fatih Terim'e tam yetki verdik'' diye konuştu.

ŞUBAT 2001

Fatih Terim'e ilk teklifi 2001 Şubat ayında Milan-Deportivo maçı sonrasında yaptıklarını kaydeden Galliani, bundan sonra geçen süre içerisinde Maldini'ye tam güven verip, Terim'den sabırlı olmasını istediklerini ifade etti. Eski görevi olan baş danışmanlığa geri dönen Maldini de 'Terim, çok önemli bir görevde. Yöneticilerin doğru bir kişi seçtiklerine inanıyorum' şeklinde konuştu.

İDDİALI KONUŞTU

Terim, 'Milan'da olmaktan çok mutluyum. Büyük bir kulübe geldiğimi biliyorum. İnanıyorum ki, gelecek yıl yönetici ve yardımcılarımla birlikte iyi çalışıp, tüm kupaları kazanacağız'' dedi. Kulübün kendisine duyduğu güvene teşekkür eden Fatih Terim, 'Büyük bir takım yaratmak istiyorum. Hem kendi sahamızda, hem de deplasmanda kazanmak istiyoruz. Benim için önemli olan felsefe ve sistem. Bunu da yardımcılarımla kısa sürede takıma adapte edeceğime inanıyorum'' dedi.

TÜRKİYE'DEN ALMAM

Çok fırsat yaratan, pres yapan, kazanmak isteyen bir Milan oluşturacaklarını söyleyen Terim, yeni transferler için de yarından itibaren yöneticilerle görüşeceklerini ifade etti. Terim, şöyle konuştu: 'Bir kaç oyuncu gidecek, bir kaç oyuncu gelecek. Beğendiğim, sistemime uyan futbolcuları tutarken, diğerlerini bırakacağım. Türkiye'den hiç kimseyi almayı düşünmüyorum. Milan'ın kadrosundaki zenginliği de düşürmeye çalışacağız.''

FİORENTİNA BIRAKMAZ

Milan'a transfer edilen futbolculardan Contra'nın alınması sırasında, kendisinin onayına başvurulduğunu belirten Fatih Terim, Fiorentina'dan Rui Costa'yı alıp almayacağı şeklindeki soruya, 'Belki Rui Costa'yı ikna edebilirim ama, Fiorentina'yı ikna edebileceğimizi sanmıyorum'' dedi.

DAHA İYİYİM

Terim, geçen yılla bu yılki Fatih Terim arasındaki farkı şöyle açıkladı: 'En azından 1 yıl deneyimli, İtalya futbolunu daha iyi bilen bir Terim var.

KADRODA İNDİRİM

Milan İkinci Başkanı Galliani, transfere yönelik değerlendirmede, Terim'i destekleyen ifadeler kullandı ve 'Öncelikle oyuncu satacağız, daha sonra da alacağız. Ekonomik durumumuz bunu gerektiriyor. Kadromuzda 41 futbolcumuz oynayabilecek vaziyette yer almaktadır. Diğer takımlara oranla çok geniş ber kadromuz var. Bu sayıyı indireceğiz'' dedi.

ŞAMPİYONLUK ÜMİDİ

Milan'ın tarihindeki ünlü teknik adamların, göreve geldikleri yıl takımı şampiyon yapan Capello ve Sacchi olmasının, kendisi için bir handikap oluşturup oluşturmadığı yönündeki bir soruya da hedef olan Terim, 'İlk yılda şampiyonluğu kazanmak, bir teknik direktör için büyük avantaj. Ümit ediyorum, ben de de böyle olur'' dedi.

Terim CNN Türk'te konuştu: Elimi bile sıkmadılar

Mİlan Teknik Direktörü Fatih Terim dün akşam CNN Türk'te Futbol Zirvesi Programı'nda Spor Müdürü İhsan Topaloğlu'nun sorularını yanıtladı. Terim, '8 ay kaldığım İtalya'da binlerce Fiorentina'lı taraftar beni unatmadı, hatırladı. Ama 11 yıl futbolcu, 4 yıl hoca olduğum yerde beni hatırlayıp elimi sıkan ve güle güle diyen olmadı. Tarih bunları yazacak' dedi. Terim, Milan ile ilk temasını İngiltere'deki Leeds United-G.Saray maçında yaşandığını ifade ederek, 'Artık bundan sonra pardon yok. Geldiğimiz nokta bu. Ama yapamayacağımız hiçbir şey yok. Allah'ın izniyle yapacağım' dedi. Fatih Terim, 'Türkiye'den futbolcu alacak mısınız?' sorusuna basın toplatısından farklı olarak 'Eğer gerekirse ve şartlar el verirse elbette' dedi.

MİLANO DERBİSİ

Hakan Emre ve Okan'ın gelecek sezon İnter'de forma giyecek oluşlarının, Milano kenti için ilginç bir derbi ortamı yaratacağını vurgulayan Fatih Terim, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Onlar da Türk futbolunu en iyi şekilde temsil ediyor. Ama sahada olan özel bir müadele. Çünkü herkes derbi kazanmak ister'' diye konuştu.

FİORENTİNA MUHASEBESİ

Fatih Terim, Fiorentina'da görev yaptığı dönemle ilgili şunları söyledi: 'İtalya'da bir yıl deneyim kazandım. İtalyan futbolunu yaşayarak, tahlil etme fırsatı buldum. Bu tecrübe, hem kendim, hem de çalıştıracağım takım için büyük avantaj. Yeni bir teknik direktörün takıma alışma sürecinde, bazı hatalar yapması normaldir.''

SEZON 16 TEMMUZ'DA

Teknik direktörlüğünü Fatih Terim'in yapacağı Milan, sezonu 16 Temmuz'da açacak. Milan Kulübü'nden yapılan açaklamada, kamp yerinin Milanello olacağı belirtilirken, bu süre içerisinde transfer çalışmalarının da tamamlanacağı bildirildi.

CAPELLO-TERİM

Milan İkinci Başkanı Adriano Galliani, Fatih Terim'in Capello'nun Milan'da olduğu zamana benzettiğini, Türk çalıştırıcının da Fabio Capello gibi aynı başarılara imza atması için getirildiğini söyledi.

İNZAGHİ İLK TERCİH

Milan İkinci Başkanı Adrino Galliani, İnzaghi'nin transferi konusunda da perşembe günü Juventuslu yöneticilerle bir araya geleceğini söyledi. İtalyan takınıma gelecek yeni isimler arasında Juventus'tan Inzaghi, Roma'dan Montella, Fiorentina'dan Pierini ve Barcelona'dan Zenden yer alıyor.

Yenildik, hayran kaldık

Milan Kulübü'nün ikinci başkanı Adriano Galliani, 'Fatih Terim'i piyasadaki en iyisi olduğu için transfer ettik' dedi. Galliani, Fatih Terim'i G.Saray'daki başarılarından dolayı dikkatle izlediklerini belirtirken, şöyle konuştu: 'Kendisine en büyük saygınlığı Milan'ı 3-2 yenerek Şampiyonlar Ligi'nden safdışı ettiği zaman duyduk. Başkan Berlusconi'ye işte bize göre teknik direktör dedik.' Berlusconi'nin haberi ve onayı olmadan hiçbir şekilde adım atmadıklarını işaret eden ikinci başkan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Berlusconi, Terim'i canı gönülden onayladı. Terim'in zekası kadar disiplinliği, karakteri, karizması, inancı ve başarıya azmetmesine hayranım.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!