Başbakan Erdoğan Büyükşehir’e elkoydu

ANKARA’dan yayın yapan manşethaber.com’da, Melih Gökçek’in durumu ile ilgili çarpıcı bilgiler yer alıyor:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yeni bir dönem başladığı ve Başbakan Erdoğan’ın ipleri eline alarak Gökçek’in etkinliğini tırpaladığı" bildirilen yazıda "Erdoğan atamaları bizzat dahil olmaya başladı" deniliyor. Site haberinde ilginç bilgiler veriyor:

"Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Hak-İş Genel Sekreteri iken Manisa’dan Milletvekili olan ve Mahalli İdarelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yaptığı ülkücü kökenli Hüseyin Tanrıverdi ile Ankara Belediye Başkanlığı faaliyetlerini izliyordu. Uzun yıllardır Hak-İş’e bağlı Hizmet iş Genel Başkanlığı görevini de yürüten Hüseyin Tanrıverdi’nin de Erdoğan’ın ipleri bizzat ele almasıyla birlikte devre dışı kaldığı belirtiliyor ve buna gerekçe olarak da, ’Melih Gökçek kim denetlemeye gelirse kendi safına çekme başarısı gösteriyor. Gökçek savunucusu oluyor’ yorumları gösteriliyor.

Seçim ve etkinlik bölgesi olan Manisa ve Balıkesir’de belediyeleri MHP’ye kaptıran Hüseyin Tanrıverdi’yi halen AKP’de aktif görevde tutan Tayyip Erdoğan, Ankara’nın ilçe belediye başkan yardımcıları ile encümen grup sözcülerinin belirlenmesini de şahsen yürütüyor. Büyükşehir bürokratlarının yanı sıra astronomik bütçeye sahip Belediye şirketlerini de...

Başbakan Erdoğan yerel yönetimlerde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, ’Adı yolsuzluğa bulaşan belediye başkanını parti dışına çıkarma’ kararına paralel bir politika güdecek. İsmi yolsuzluk iddialarına karışan kim olursa yargı kararı uygulanacak. İddianın muhatabı kendini aklayana kadar gerekirse görevden alınacak."

ALTAN RAŞİT CİVAN

Haber daha sonra şöyle devam ediyor:

"Melih Gökçek yıllardır birlikte olduğu arkadaşları ’Terzi’ lakaplı Seyfi Saltoğlu, ’kapıcı’ lakaplı Burhan Yazar’ı bu dönemde yanında taşıyamadığı gibi, yönetim kurulu üyeliklerinde bile değerlendirmedi. Gökçek buna karşılık Necmettin Erbakan döneminde EGO Genel Müdürü yapılan ve aralarında zaman-zaman sorun çıktığı bilinen Altan Raşit Civan’ı Başbakan Erdoğan’ın da isteği ile seçimden kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine atadı. Civan, Gökçek ile anlaşamadığı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine iki defa getirilmişti. DYP’den Isparta Belediye Başkanlığı da yapan Civan yerel yönetimleri iyi bilen ve inisiyatif alan bir bürokrat ve belediyeci olarak tanınıyor."

Yeni dönemde Gökçek’i dikkatle izlemek gerekiyor.

29 martın rövanşı

"BU terör (Ergenekon) de iktidar terörüdür. Bu, 29 Mart seçimlerinin rövanşıdır. Seçimlerde halkı sindiremeyenler, şimdi Türkiye’nin bilim adamlarını, demokratik düşünce kuruluşlarını sindirmeye çalışıyorlar. AKP, bugüne kadar gerginlikten beslendi, Türkiye’yi kamplara bölerek, Türkiye’yi kutuplaştırarak kendisini ayakta tuttu. Bu aramalara Türkiye kamuoyunun topyekun tepki göstermesini bekliyoruz. Bugünlerin geçeceğine inanıyoruz. Yine bilim adamları gözaltına alınıyor. Haklarında yalan-doğru bir takım iddialarla bilim adamları sindirilmektedir."

(CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in, Prof. Mehmet Haberal’ın gözaltına alınmasından sonra yaptığı açıklamadan)

KISA...KISA...

n KAFSAM’ın (Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi) düzenlediği ’Türkiye’nin Kafkasya Politikasında Değişim ve Seçenekler’ konferansı bugün 09.30’da TEPAV Binası, 3. kat toplantı talonu’nda. (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Yereşkesi Söğütözü Cad. No. 43 Söğütözü)
Yazarın Tüm Yazıları