Baros sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Baros sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 00:00

UEFA Kupası’nda final oynamayı arzulayan sarı lacivertliler, Aston Villa’da mutlu olmayan golcüyle temasa geçti. Transfer için teknik direktör Arthur Zico’nun onay verdiği belirtildi.

FENERBAHÇE, yeni yılda transfer bombası patlatmaya hazırlanıyor... 100.yılına büyük hedeflerle giren ve teknik direktör Arthur Zico yönetiminde lig, kupa ve Avrupa’da başarılı bir grafik çizen sarı lacivertliler, Aston Villa’nın Çek yıldızı Milan Baros’un peşine düştü.

UEFA Kupası’nda final oynamayı ve kupayı Türkiye’ye ikinci kez getirmeyi arzulayan ve Hollanda’nın AZ Alkmaar takımıyla 3. turda eşleşen Fenerbahçe’de yönetim kadrosunu güçlendirmek için harekete geçti. Brezilyalı teknik adam Zico’nun da onay verdiği Milan Baros için girişimlerini artırdığı iddia edildi.

6.5 milyon Pound

Kadrosunda bulunan 6 yabancıdan birini göndermek zorunda kalacak olan Zico’nun bu tercihini Deivid De Souza’dan yana kullanacağı öğrenildi.

İki yıl önce 6.5 milyon Pound karşılığında Liverpool’dan Aston Villa’ya transfer olan Çek yıldız sezon başında Olympique Lyon’un teklifini, "İngiltere’den ayrılmak istemiyorum" diyerek geri çevirmişti. Ancak, bu sezon 12 lig maçında 582 dakika sahada kalıp, tek gol atarak başarısız bir performans sergileyen Çek yıldız ayrılma noktasına geldi.

Ostrava Maradonası

2004 Avrupa Şampiyonası’nda Altın Ayakkabı ödülü alan 1981 doğumlu Baros, Çek Milli Takımı formasıyla 51 maçta 29 gol attı. Ülkesinde "Banik Ostrava’nın Maradonası" diye tanınan Baros’u geçtiğimiz yıl Christoph Daum da transfer etmek istemişti. Ancak, Fransız yıldız Nicolas Anelka Türkiye’de kaldığı için bu transfer gerçekleşmemişti. Olympique Lyon’un da John Carew’in sakatlandığı dönemde golcü futbolcuya talip olduğu biliniyor.

Fenerbahçe yönetiminin, kulübünde huzursuz olan Çek yıldızın menajeriyle görüşmelerini sürdürdüğü, transferin gerçekleşmesi halinde Deivid De Souza’yla yolların kesinlikle ayrılacağı öğrenildi.

BAROS KİMDİR?

Doğum Tarihi: 28 Ekim 1981

Doğum Yeri: Vigantice, Çek Cumhuriyeti

Boyu: 184 cm

Kilo: 76

Oynadığı Takımlar: Vigantice, TJ Ronzov, Banik Ostrava, Liverpool, Aston Villa,

Attığı Goller: Banik Osrtava (76 maç/23 gol), Liverpool (68 maç/19 gol), Aston Villa (30 maç/12 gol)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!