Barış için 15 bin kilometre

Güncelleme Tarihi:

Barış için 15 bin kilometre
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2007 13:06

Bedensel Engelli Makedon sporcu Mile Stojkoski, barışa hizmet etmek amacıyla tekerlekli sandalyesiyle ülkesinden Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere yola çıktı.

41 yaşındaki engelli sporcu, Pekin Olimpiyat Oyunları açılışına katılmak üzere çıktığı yolda 15 bin kilometre yol yapacak. Günde ortalama 60 kilometre mesafe kateden Stojkoski, her 100 kilometrede bir barış ağacı dikerken, önümüzdeki günlerde de Türkiye'ye 15. ağacı dikmeyi planladığını söyledi.

Makedonya'nın Ankara Büyükelçiliği, Stojkoski'ye destek vermek amacıyla elçilikte Makedonya Büyükelçisi Müşaviri Blaga Markovska'nın da katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Kendilerine birçok hedef belirlediklerini ve Pekin'e hiç kimsenin yardımını almadan gideceğini belirten Stojkoski, “Bu sıra dışı yolculukta ülkemizi tanıtmak ve dünyada herkese engellilerin de var olduğunu göstermek istiyorum” dedi.

Bu onurlu ve örneksel davranışın diğer engelli sporculara da örnek olmasını dilediğini ifade eden Stojkoski, “Bu yoldaki en büyük misyonumuz, dünya barışına hizmet etmek olacak. Bizim mesajımız, gelecek nesillerin iyiliği için bir elin yardım etmesi, diğer elin de bu yardımı kabul etmesidir. Birçok kurum ve kuruluştan yardım alıyor, sponsorlarla çalışıyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!