Baricchello şampiyonluk istiyor

Güncelleme Tarihi:

Baricchello şampiyonluk istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2002 16:09

Ferrari Takımı'nın Brezilyalı piloto Ruben Baricchello, takımın ikinci pilotu olmasına karşın bu sezon şampiyon olacağına inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Geçen sezonu üçüncü sırada biteren ve bu sezon şampiyonluk şansıyla ilgili olarak oldukça iyimser olan Baricchello, "Michael Schumacher ile aynı takımda yarışmak oldukça zor. Çünkü her şey, benim kazanmamdan çok  onun kazanması için hazırlanıyor." dedi.
 
Şampiyonluk şansının yüzde 30-35 civarında olduğunu ve her geçen gün bu oranın arttığını ifade eden tecrübeli pilot, "Artık Schumacher ile yarışırken kazanamam düşüncesi son buldu. Evet, Schumacher ile yarışırken dünya şampiyonu olabileceğime inanıyorum." diye konuştu.

Her iki arabanın da aynı olması konusunda takımı Ferrari ile anlaştığını ifade eden Baricchello, Michael Scumacher'in farklı bir davranış sergilemesi halinde ne yapacağını şimdiden söylemesinin de hiç de kolay olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Ferrari'de olmaktan, 2 yıl öncesine göre daha mutlu olduğunu belirten Baricchello, "Her şey yolunda gidiyor. Aynı araba ile yarışacağız.  Buradaki tek sorun benim kararlılığımı koruyup koruyamayacağım." dedi.
 
Yeni sezona iyi hazırlanması ve konsantre olması halinde, kendisinin de  Schumacher gibi,  yüzde 50 şansı olduğunu ileri süren Brezilyalı pilot, bunların gerçekleşmesi halinde daha atak yarışabileceğini ve daha iyi sonuçlar alabileceğini belirtti.

Takımın bir başka Brezilyalısı test pilotu Luciano Burti de yeni sezonu sabırsızlıkla bekleyen bir başka isim. Geçtiğimiz Eylül ayında geçirdiği feci kazadan sonra tekrar pistlere dönmenin mutluğunu yaşayan Burti, "Formula 1'deki hayallerim gerçekleşti. Tabiki Ferrari'de olmak, bambaşka bir şey. Geçen yılın ardından burada olmayı hayal bile etmiyordum. Her şeye rağmen buradayım ve çok mutluyum." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!