Bana değil Başkana vuruyorlar

Güncelleme Tarihi:

Bana değil Başkana vuruyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2010 00:00

Aziz Yıldırım hep arkamda durdu, “Emre F.Bahçe’de başarılı olacak ve kaptanlık yapacak” dedi. Şimdi arkamdan konuşup, disiplinsiz oyuncuları başkana söylediğimi iddia ediyorlar. Bunlar, başkanımızı yıpratmak isteyenlerin iddiaları.

Haberin Devamı

Ben, “Aykut Kocaman teknik direktör olsun” demedim. Onun aramızdan ayrılmamasını istedim.

Alex’le aram iyi hem de çok iyi. Türkçe anlıyor, anlamadığı yerde İngilizce ya da İtalyanca konuşuyoruz. O da Kocaman konusunda benimle aynı fikirde.

İKİ yıl önce Fenerbahçe’ye transfer olduğunda futbol kamuoyunu ikiye bölmüştü Emre Belözoğlu. Sarı lacivertli taraftarların bir bölümü de bu transfere soğuk bakıyor ve Emre’nin Fenrerbahçe’ye yararlı olamayacağını savunuyorlardı. Ama beklenenin tam tersi bir performans gösterdi Emre. Özellikle ikinci yılında takımın gizli lideri oldu. Saha içinde en çok koşan, mücadele eden ve tribünleri ateşleyen isimdi. Bir anlamda Tuncay Şanlı’nın gidişinden sonra sahada bu kadar savaşan bir isim hem diğer futbolcuları, hem de Kadıköy’ü ayağa kaldırıyordu.
Emre’nin takım içindeki liderliği zaman zaman çeşitli dedikodulara da neden oldu. Biz de kulağımıza gelen bu dedikoduları Emre’ye sorduk.. İşte Emre’nin söyledikleri...
Sadece bir kez konuştuk
- Takım içinde disiplinsiz davranan oyuncular için başkan ve yönetimle konuşuyor musun?
Altan Abi önce şunu söyleyeyim.. Asla hiçbir arkadaşımı satmam. Başkanımızla da şimdiye kadar bir araya geldiğimiz ortamlarda diğer oyuncular hakkında konuşmadık. Bu tür konuşmayı bir kez yaptık. O da Aragones döneminde üç kaptan; Alex, ben ve Semih görüştük. Bunun dışında başkanımız bana başka oyuncuları soracak biri değildir. Bunlar benim üzerimden başkanımızı yıpratmak isteyenlerin iddiaları.
- Bunun nedeni ne olabilir Emre? Neden seni ya da Aziz Yıldırım’ı yıpratmak istiyorlar?
Benim transferim sırasında başkanımız arkamda durdu. “Emre’ye inanıyorum, o burada çok başarılı olacak ve kaptanlığı yapacak” dedi. Belki bu yüzdendir. Ayrıca benim Ali Yıldırım’la aram çok iyidir. Ama hiçbir zaman bir oyuncu hakkında ne o bana bir şey sorar, ne de ben ona bir şey söylerim.
Hoca konusu yönetimin
- Takım içinde Aykut Kocaman’ın teknik direktörlüğüne sıcak baktığınız da konuşuluyor. Senin de bu yönde açıklamaların vardı.
Amerika kampında bu yönde açıklama yaptım ama sanırım yanlış anlaşıldı. Ben, teknik direktör ya da sportif direktör olarak Aykut Kocaman’ın aramızda olmasını istediğimi söyledim. Teknik direktörlük yapıp yapmaması yönetimin kararıdır. Benim öyle bir görüş belirtmem doğru olmaz.
Alex Türkçe anlıyor
- Takımın kaptanı Alex’le aran nasıl? Onun Aykut Kocaman’la ilgili görüşleri ne?
Alex’le aram çok iyi. Geldiğim zaman sıkıntı yaşayacağım konusu konuşuluyordu. Ama Alex’le hem saha içinde, hem saha dışında çok iyi anlaşıyoruz. Çok iyi Türkçe anlıyor ama anlamadığı yerlerde İtalyanca ve İngilizce konuşuyoruz. O da Aykut Kocaman konusunda benimle aynı fikirde. Takımda kalmasını çok istedi.
- Eski takımın Inter Avrupa şampiyonu oldu. Herhalde çok duygulandın.
Evet.. Eski arkadaşlarım, yöneticiler onları aradım, tebrik ettim. Benim böyle bir özelliğim var herhalde. Ayak bastığım yeri uçuruyorum bir şekilde..  (Gülüyor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!