Balonlu, mektuplu sözlü eylem...

TÜRK Eğitim-Sen; eşi Ankara’da, kendisi Ağrı’da olan, aile bütünlüğü bozulan, çocuklarının hasretiyle yanıp tutuşan, sağlık sorunları yaşayan, eğitimini sürdürmek isteyen özür grubu mağdurları ile birlikte MEB önünde bugün 12.30’da eylem yapacak.

Eyleme; Türkiye’nin dört bir yanından gelecek özür grubu mağduru yüzlerce öğretmen, eşleri ve çocukları ile birlikte katılacak.
Balonların uçurulacağı, özür grubu mağdurlarının yazdığı yürek burkan dev mektupların (5 m2 büyüklüğünde olacak) okunacağı, evlilik yüzüklerinin atılacağı, aşure dağıtımının yapılacağı sazlı sözlü eylemde, özür grubu öğretmen tayinlerinin yılda iki kez yapılması istenecek. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un basın açıklaması yapacağı eylemde, Milli Eğitim Bakanlığı protesto edilecek.

Halit Çelenk etkinliği

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı, Çankaya Belediyesi, Türk Hukuk Kurumu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Kurumu ve Cumhuriyet Gazetesi ortaklaşa “Demokrasi ve İnsan Hakları Mücadelesinde Halit Çelenk’ konulu etkinlik yarın 13.30’da Çağdaş Sanat Merkezi’nde (Kavaklıdere) yapılacak.
Konuşmacılar; Bülent Tanık, Işık Kansu, Av. Hasan Aydın Tansu, Nevzat Helvacı, Erdal Atıcı.
Halit Çelenk Sinevizyon gösterimini Çelenk’in kızları; Ferda Çelenk Özyurda ve Serpil Çelenk Güvenç hazırladı. Sinevizyon gösteriminden sonra açık oturuma geçilecektir.
Açık oturum: Rona Aybay, İlhan Taşçı, Vahap Erdoğdu, Erşen Sansal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu.

Ulaşım hakkımız engelleniyor

ESKİŞEHİR Yolu 9. km, No: 298’da faaliyet gösteren ‘Çadır Kebap’ın çalışanları; gelen kişilerin arabalarını Eskişehir Yolu üzerine otobüsler ve dolmuşlar için ayrılan yere park ediyorlar. İki şerit olarak ayrılmış olan yerin bir şeridini tamamen park yeri olarak kullanarak işgal ediliyor. Bir de araçlarına binerlerken, araçları çekerlerken, park ederlerken; otobüsler ve dolmuşlar için ayrılmış olan bu bölümü tamamen işgal edip, trafik durma noktasına getiriliyor. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde uzun araç kuyrukları oluşuyor.
İşyerinin bu şekilde Eskişehir Yolu’nu kendi park alanları olarak kullanmamaları için uyarılmasını istiyoruz. Evren AKYUZ
Yazarın Tüm Yazıları