Balkan atletizm şampiyonası başladı

Güncelleme Tarihi:

Balkan atletizm şampiyonası başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 16:43

Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası, Edirne'de başladı.

Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda başlayan şampiyonada sporcu ve hakemlerin seremoni geçidinin ardından İstiklal Marşı okundu. Seremoni sırasında, ters olarak takılan Yunanistan bayrağı, Yunan sporcuların isteği üzerine görevlilerce düzeltildi.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, açılışta yaptığı konuşmada, sporun birleştirici ve dostluk oluşturucu yönünün olduğunu söyledi.
Türk atletizminin başarılarının göz doldurduğunu ifade eden Sözer, şöyle dedi:

“Balkanlar geçmişte de günümüzde de birlikte yaşadığımız, komşularımızın yaşadığı bir coğrafyadır. Günümüzde de siyasi olarak, ekonomik ve kültürel olarak yakın ilişkiler içindeyiz, ama spor deyince daha köklü, centilmenliğe dayalı bir ilişki akla geliyor. Sporun esası yarışmaktır, elbette iyi yarışan kazanacaktır. Türk sporu da Türk atletizmi de önemli başarılar almaya devam etmektedir. Başarıları her gün artmakta ve bize gurur vermektedir.”

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de Balkan şampiyonalarının 1929 yılından bu yana düzenlenen köklü organizasyonlar olduğunu söyledi.

Balkan şampiyonalarının küresel ekonomik krizlerle son yıllarda kesintiye uğradığını ifade eden Terzi, şöyle konuştu:

“Zaman zaman kesintiye uğraması bizleri üzmektedir. Ancak gururla ifade etmek isterim ki; Bugün burada bu yıl düzenlenen tek Balkan şampiyonasını izleyeceksiniz. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Türk atletizmi sadece organizasyonlarla değil şampiyonluklarla da başarılarla da yüzümüzü güldürüyor. Başarılarımız gelecek başarılarımızın habercisidir.”

Konuşmaların ardından 9 ülkeden 114 kız, toplam 235 sporcunun katıldığı yarışlar başladı. Şampiyona bugünkü müsabakaların ardından tamamlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!