Balili evleniyor, gelinin adı Hilal olacak

Güncelleme Tarihi:

Balili evleniyor, gelinin adı Hilal olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2009 17:11

Türkiye'deki tek İsrailli futbolcu Pini Felix Balili, bu akşam evleniyor. İsrailli futbolcuyu, kulübü de bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Sivasspor yönetimi, kalabalık bir heyetle Tel Aviv'e taşındı. Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, “Gelin almaya geldik” dedi.

Haberin Devamı

Dört sezondur Sivasspor forması altında futbol oynayan Balili, bu akşam Tel Aviv yakınlarında düzenlenecek törenle, Hila Elkobi ile dünya evine girecek. Düğün töreni için Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, asbaşkan Erdal Sarılar, genel koordinatör Faruk Taşseten, antrenör Esat Karaberberoğlu, diğer bazı kulüp yöneticileri, eşleri ile Sivas Valisi Veysel Dalmaz ve Sivasspor'da Balili'nin “kankası” tabir edilen futbolcu Faruk'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişilik bir ekip dün gece İsrail'e geldi.

KULÜP BAŞKANI OTYAKMAZ: GELİNİN ADI HİLAL OLACAK

Düğün ekibini, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan, Kfar Şmaryahu'daki rezidansında ağırladı. Bu resepsiyona düğün hazırlıklarını sürdüren Balili ve müstakbel eşi katılmazken, Sivasspor Başkanı Otyakmaz, “Onlar evlenip, Balili de Türk vatandaşlığına geçince, gelinin adını da Hilal koyacağız” dedi.

Haberin Devamı

Mecnun Otyakmaz, Balili'nin Türkçe adının da “Atakan Uygun” olarak belirlendiğini aktardı ve “Adını ben verdim; yaşını Allah versin” diye devam etti.

Otyakmaz, Balili'nin Sivas'ta çok sevilen, renkli bir futbolcu olduğunu, bu nedenle bütün Sivaslılar'ın aslında bu mutlu gününde Balili'nin yanında olmak istediğini belirtti.

İsrailli gelinlerini de çok sık Sivas'a gelip gittiği için tanıdıklarını, sevdiklerini söyleyen Otyakmaz, evlendikten sonra nerede oturacakları konusunda da bir sorun bulunmadığını, Hila'nın turizmle uğraşması nedeniyle iki ülke arasında gidip geleceğini ifade etti.

AKLI ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE

Sivassporlu futbolcu Balili ise telefonla yaptığı açıklamada, balayına çıkıp çıkmayacakları sorusuna, “Ne yapacağımız belli değil. Balayı düşünmüyoruz, Şampiyonlar Ligi'ni düşünüyorum” karşılığını verdi.

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da futbolcularının kamp için 22 Haziran'da top başı yapacaklarını ve kamp çalışmalarına başlayacaklarını belirtti, tatilin çok kısa olması nedeniyle, takım arkadaşlarından sadece Faruk'un Balili için gelebildiğini, diğerlerinin ailelerinin yanlarına dağıldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'ne katıldıklarını, statlarında da buna göre tadilat yapıldığını hatırlatan Otyakmaz, UEFA delegelerinin stadı kontrol edeceklerini, uygun bulunursa maçların Sivas'ta yapılacağını, aksi takdirde İstanbul'da oynanacağını da kaydetti.

Otyakmaz, gelecek sezon için de yine ilk beşin içinde yer almak istediklerini ifade etti ve “Taraftarımız şampiyonluk mücadelesine alıştı. Bundan geri dönüş yok” dedi.

Şampiyonlar Ligi'nden kazandıkları ve takas yoluyla yeni transferler yapacaklarını da söyleyen Otyakmaz, ancak asıl amacının kulübün kendi futbolcularını yetiştirmesi olduğunu vurgularken, buna da ağırlık vereceklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!