Badminton’un yükselen değerleri Özge ve Murat

Güncelleme Tarihi:

Badminton’un yükselen değerleri Özge ve Murat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 11:16

Badmintonda olimpiyatlara katılma adına en büyük umudumuz olan Özge Bayrak ve Murat Şen,neredeyse tüm dünyayı gezdiklerini belirterek, “Son durağımız Londra olacak” dedi.

Haberin Devamı

Özge Bayrak Ve Murat Şen… Badmintonda son ıllarda yıldızı parlayan iki isim… Özge dünya sıralamasında 61. sırada yer alırken, Murat ise 112. sırada bulunuyor. İki genç sporcu da şu ana kadar 30’dan fazla ülke gördüklerini belirterek, “Olimpiyatlara katılmak için hemen hemen tüm turnuvalara katılıyoruz. Mayıs 2012’ye kadar da böyle devam edecek. Bu kadar ülke ve şehir gördükten sonra inşallah son durağımız Londra olur” dedi.

“İLK TURNUVAMDA 4 ALTIN KAZANDIM”

10 yaşından beri badminton oynadığını belirten Özge Bayrak, milli sporcu olarak katıldığı ilk turnuvada 4 altın madalya birden kazanarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Makedonya’daki şampiyonadan sonra başarıya olan inancının daha da arttığını belirten Özge, “13 yaşında katıldığım bu turnuvada aldığım 4 altın benim önümü açtı diyebilirim. Bu turnuvadan sonra hocalarımın bana, benimde kendime olan inancım arttı. Türkiye ve Balkan şampiyonluklarım bulunuyor ama ilk turnuvamdaki bu 4 altın benim için her zaman çok önemlidir” dedi.

“LONDRA’YA GİTMEK İSTİYORUM, ÇÜNKÜ…”

Aksaray Üniversitesi BESYO öğrencisi olduğunu söyleyen Özge Bayrak, olimpiyatlara katılmak için kaydını dondurduğunu ifade ederek, “Londra’ya gidebilmek için hemen hemen her turnuvaya katılıyoruz. Bu yüzden okula gitmem zor oluyor. Olimpiyatlara gidebilmek için her türlü fedakarlığı yapıyorum. Benim hedefim, bir ilki başarmak ve olimpiyatlara giden ilk badmintoncu olmak. Eğer ben bunu başarırsam benden sonra gelecek arkadaşlarımın da önünü açarım diye düşünüyorum” diye konuştu.

 “BAZI ŞEYLERE KATLANMAK ZORUNDASINIZ”

“Uzun süre ailemi görmediğim zamanlar oluyor” diyerek aile özlemini de dile getiren 19 yaşındaki başarılı sporcu, “Bazen evden bir çıkıyorum, tam 3 ay sonra eve dönebiliyorum. Ailemi çok özlediğim zamanlar oluyor. Onlar Bursa’da yaşıyor. Ama bir hedefe gidiyorsanız, bazı şeylere katlanmak zorundasınız. Ailem de artık bu duruma alıştı. Onlarda bana çok büyük destek oluyorlar. İnşallah bu kadar fedakarlıklarımın karşılığını alırım” dedi.

ŞEN: “ARKADAŞIMA ÖZENDİM, BU NOKTALARA GELDİM”

Özge gibi badmintonun son yıllardaki parlayan yıldızı olan Murat Şen, bu spora başlama hikayesinin çok ilginç olduğunu belirterek, “Sınıfımızda badmintoncu milli sporcu vardı. Öğretmenlerimiz onu örnek gösterirdi. Ben de ona özenerek bu spora başladım. Şimdilerde o bu sporu bıraktı, bense bu noktalara kadar geldim. Aslında çocukken polis olmak isterdim. Ama sporun içinde olmak büyük mutluluk” dedi.

“BİR İLKİ BAŞARMAK İSTİYORUZ”

Hedefinin mutlaka Londra Olimpiyatlarına katılmak olduğunu belirten başarılı sporcu, “Biz Özge ile birlikte bir ilki başarmak istiyoruz. Yıllar sonra badmintondan olimpiyatlara giden ilk sporcular diye adımınızın tarihe kazınmasını amaçlıyoruz. Çünkü badminton sporu ülkemizde çok gelişiyor. Bundan sonraki olimpiyatlarda çok fazla sporcu ile katılacağımıza inanıyorum. Ama biz bir ilki başarmak ve Londra’ya gitmek istiyoruz” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!