Babası Arnavut, annesi Rum

Güncelleme Tarihi:

Babası Arnavut, annesi Rum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 00:00

Lefter Küçükandonyadis.. Sizler ve bizler onu Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ''Yaşayan Efsanesi'' olarak tanıyoruz..

Haberin Devamı

LEFTER'E ANLAMLI ZİYARET 

 

Futbol oynadığı yıllarda attığı birbirinden nefis gollerle ''Ordinaryüs'' lakabını da alan ve taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kuran Lefter'i herkes Rum asıllı Türk vatandaşı olarak bilir..

 

Ancak Lefter gibi Büyükada'da doğan, yaşamı Büyükada'da geçen ve Adalar'da yaşayan Rumlar'ın hayat hikayelerini araştıran yazar Ahmet Tanrıverdi'nin (Lakabı Fıstık Ahmet) Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu ile ilgili bazı iddiaları var..

 

İşte Tanrıverdi'nin ağzından o ilginç iddialar;

 

Haberin Devamı

-''Lefter'in babası Hristof Arnavut Ortodoksu.. Annesi Marika ise Rum Ortodoksu.. Zaten Lefter de her fırsatta kendisinin Rum değil, Arnavut olduğunu söyler.. Biliyorsunuz bugün aynı zamanda Lefter'in doğum günü.. Babası bilinenin aksine balıkçı değil rençber.. Karısı ise annemin terzisi.. Babasının balıkçı olarak anılması ise onun değil Lefter'in kayınpederinin balıkçı olması.. Zaten o yıllarda Adalar'da yaşayan Rum kadınlarının çoğu terzi.. Ben Lefter'i çok yakından tanıdım ve onun futbol yaşantısının son yıllarında geleneksel Kınalıada-Büyükada maçlarında birlikte top koşturma şerefine de sahip oldum.. Lefter ve ailesiyle aram o kadar iyiydi ki, Lefter İtalya'da futbol oynadıktan sonra geri döndüğünde bir yarış bisikleti getirmişti.. O Fenerbahçe'ye antrenmana gittiğinde bisiklet ada da kahvenin önünde dururdu. Babası Hristofi ''Hadi Ahmet al şu bisikleti de beni de eve bırak'' derdi.. Aileye o kadar yakındım yani. Bu yüzden çok iyi tanırım. Lefter'in abisi Panani de çok büyük futbolcuydu. O da Taksim'de ve Beyoğlu'nda oynamıştı..'' 

 

 

Babası Arnavut, annesi Rum

Lefter Küçükandonyadis'in (solda ayakta duran çocuk) üç yaşındaki fotoğrafı. Büyükada'da evlerinin önünde, ablaları, ağabeyi ve annesi ile. Bu fotoğraf Türk basınında ilk kez yayınlanıyor.

Kaynak; Dr. Akilas Millas, arşiv; Ahmet Tanrıverdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!