Baba Sofuoğlu şampiyonla gurur duyuyor

Güncelleme Tarihi:

Baba Sofuoğlu şampiyonla gurur duyuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2007 15:56

Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonası'nda bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden 24 yaşındaki Kenan Sofuoğlu'nun Adapazarı’nda oturan babası İrfan Basri Sofuoğlu, adeta mutluluktan uçuyor.

İrfan Basri Sofuoğlu, “Oğlum motosiklet kullanırken çevremdekiler ‘Sen deli misin? Bu çocuk bir gün kamyon altında ölecek. yapma böyle’ diyerek kendisini uyaranları dinlemediği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Adapazarı Orhan Gazi Caddesi'nde motosiklet bayii ve tamirhanesi bulunan İrfan Basri Sofuoğlu, oğlunun şampiyonluğundan sonra işyerine gelen tebrikleri kabul etmeye başladı. 1976 yılından beni motosiklet tamiri ve satışı yapan İrfan Basri Sofuoğlu, oğlunun şampiyon olmasının verdiği mutluluğu kelimelerle ifade edemedeğini söyledi.

Daha önce diğer çocuklarının motosikletle kaza yaptığını, çevresindekilerin “Çocuklarının altından motosikletleri al” diye kendisini uyardıklarını belirten Sofuoğlu, “Ancak en büyük oğlum 2001 yılında motosikletten değil, yolun karşısına geçerken bir aracın çarpması sonucu öldü. O günden sonra kimse bir daha ağızını açmadı. Çünkü kader ve ölümün insanı nerede ve nasıl yakalayacağı belli değil” diye konuştu.

Basına Kenan'a yeterli ilgiyi göstermedikleri için sitem eden baba Sofuoğlu, şunları söyledi:
“En büyük yaramız basından yana. Çünkü Kenan bu günlere gelene kadar basından destek bulamadı. Türkiye’de futboldan başka sporlar olduğunu, bu gibi cevherlere basının daha yetişirken yardımcı olmasını isterdim. Kenan’ın motorseverler açısından basında her zaman yer almasını isterdim. Ancak malesef Kenan, dünya şampiyonu olduktan sonra basında yer almaya başladı. Böyle başarılı sporcuların daha çok yetişebilmesi için basının daha özverili olması gerekiyor.”

Çocuklarının küçük yaşlarda motosikletle tanıştığını belirten Sofuoğlu şöyle devam etti:
“Ben 1976 senesinde bu işe başladım. Çocuklarımın hepsi yanımda yetişti. Ufak yaşta motorla tanıştılar. 3 çocuğum da Türkiye Şampiyonası’nda yarışıyordu. Üçünün birden kürsüye çıktıkları olmuştur. Daha sonra biz aile içi imkanlarımızla Kenan’ı Avrupa’ya çıkardık. Daha sonra Kenan’ı Almanya’da bir organizasyonun içine soktuk. Kenan, bu turnuvaya ilk kez katılmasına rağmen şampiyonluğu elde etti. Bu zamana kadar turnuvada ilk kez girip de şampiyon olan bir sporcu yoktu. Böyle olunca Kenan oradaki takımların ilgisini çekti. Yamaha firması Kenan’a sahip çıktı ve Almanya Şampiyonası’nda yarıştırdı. Sonra Avrupa Şampiyonası’na soktu. Yamaha’da o sene 2 yeni pilot alınca, Kenan’ı Super Sport’a sokamadılar. Sonra Kenan’ı Honda takımı keşfederek kendi bünyesine aldı. Honda Hollanda Ligi'nin ana takımıdır. İlk senesinde Kenan dünya 3’ncüsü oldu. 2007 senesinde ise yarışların bitimine 3 yarış kala dünya şampiyonluğunu ilan etti.”

Baba Sofuoğlu, Kenan'ın 4- 5 yaşlarında motosikletle tanıştığını vurgulayarak, “Daha o yaşlarda motor selesine oturdu. Kenan bu dükkanda yetişti. Çocuklarım benim haberim olmadan akşamları motor tepesinde gezerlerdi. Kaçak olarak çok motora bindiklerini biliyorum. Hatta motordan düşüp o gece bana hiç hissettirmeden tamir etmişler” diye konuştu.

"BAŞBAKAN ARADI"

Kenan'ın özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra aşırı güven kazandığını kaydeden İrfan Basri Sofuoğlu, “Kenan'ın dünya şampiyonu olmasında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da payı var. Kenan dünya şampiyonası öncesi başbakanımız ile görüştükten sonra çok dinçti ve kendine olan güveni artmıştı. Çünkü ‘benim arkamda Başbakan var' diyordu. Kenan, dünya şampiyonu olduktan sonra Başbakanımız yine aradı. 15 dakika kadar Kenan'la görüştüler” diye konuştu.

Bugün saat 17.00'de Türkiye'ye gelecek olan Kenan Sofuoğlu için ailesi ve yakınları karşılama töreni hazırlıyor. Sakarya Valiliği de devreye girerek dünya şapiyonu Kenan Sofuoğlu'na görkemli bir karşılama töreni yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!