Aziz Yıldırım yeniden hapse girecek mi

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım yeniden hapse girecek mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2014 06:58

Aziz Yıldırım, 2 Temmuz 2012'de mahkemenin verdiği kararla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yattığı 1 yıllık süre göz önüne alınarak serbest bırakılan Yıldırım ile ilgili karar onanınca infaz yasasından faydalanarak yaklaşık 2 YIL 2 AY daha hapiste kalması sözkonusu.

Haberin Devamı

Düzenleme yapılmaz, yeniden yargılama kararı çıkmazsa Aziz Yıldırım bu süreyi hapis yatacak.

Bu arada cezası onanan Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşecek. Fenerbahçe Kulübü karar eline ulaşınca yeniden seçime gitmek zorunda kalacak. 45 gün içinde alınacak olağanüstü genel kurul kararında Aziz Yıldırım aday olamayacağı gibi başkan yeniden seçilecek.

SADECE BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILACAK

Sarı-Lacivertli Kulüpte sadece başkanlık seçimi yapılacak. Fenerbahçe Kulübü tüzüğü gereği başkan ayrı, yönetim ayrı seçildiği için Yöneticiler görevine devam edecek ve kulübün yeni başkanı mevcut yönetim ile çalışacak. Bu süre içinde Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı yönetecek.


KARARA HUKUKÇULAR NE DEDİ?

Avukat Emin Özkurt

UEFA ŞAHISLARA CEZA VEREBİLİR

HAKKINDA karar verilenlerle ilgili Türkiye’de iç yargı yolu kapanmıştır. Ancak CMK kapsamında yargılamanın yenilenmesi yönünde bir talepte bulunulabilinir ki, bu istisnai bazı şartların (bir belgenin sahteliği, gerçek dışı tanıklık, hakimlerin görevlerini yapmada kusur işlemiş olması vs.) oluşması durumunda söz konusu olabilir.
Meclis’teki teklifin yasalaşması durumunda bu davanın tekrar görülmesi ve böylelikle Aziz Yıldırım ve diğer isimlerin yeniden yargılanması gündeme gelebilir. Bu konuda Başbakan’ın ve hükümetin izleyeceği yol belirleyici olacaktır.
Bu kararın UEFA’da şahıslarla ilgili yürütülen disiplin soruşturmasına etkisi olacağını düşünmekteyim.
Bence, UEFA’nın kişilerle ilgili ceza vermemesi/verememesinin nedeni Yargıtay sürecinin bekleniyor olmasıydı, yani bir nevi oyalama taktiği güdüyordu UEFA. Artık bu süreç bir takım isimler açısından tamamlandığına göre bundan böyle UEFA’dan da bu kişilerle alakalı bir karar bekleyebiliriz.

Haberin Devamı

CEZAEVİNE GİRMEYİ ERTELEYEBİLİR

Avukat Ali Gürel

AZİZ Yıldırım kararın tebliğinden sonra infazın ertelenmesi için makul gerekçeler göstererek İnfaz Savcılığı’na müracaatta bulunabilir.
Yargıtay Cum. B.Savcılığına müracaatla, dosyanın Ceza Genel Kurulu’ na görüşülmesi istenebilir, ancak sonuç alınması zordur.
Yargılamaya esas teşkil eden delillerin sahteliğinin ortaya çıkması vs. gibi hallerde, YARGILAMANIN YENİLENMESİ talebinde bulunabilir.
Kesinleşen cezanın infaz süresi, 3/4 yani 56 ay olup, hapiste geçen süre ve şartlı salıverme hükümleri de dikkate alındığında, 32 aylık infaz süresi kalır.
Adil yargılanma yapılmadığı iddiasıyla Anayasa Mahkemesi ve AİHM’e başvuru yapılabilir.
Yerel mahkeme kararında açıkça yer aldığı üzere, 6222/11 ‘e göre Başkanlığı düşer.
Aziz Yıldırım isterse cezanın infaz süresi bittikten sonra kulüpte CEO olarak görev yapabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!