Aziz Yıldırım: Özgür Yankaya bir daha...

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım: Özgür Yankaya bir daha...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 18:42

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Akhisar Belediyespor maçının hakemi Özgür Yankaya'ya sert eleştiriler yöneltirken, "Yankaya bizim maça bir daha gelemez. Gelse de o stadyumdan çıkamaz" dedi. Yıldırım bu sözleri için daha sonra "Ben kimseyi tehdit etmiyorum, etsem de ederim zaten. Ben bizim taraftarlar sokmaz diyorum' dedi. Sarı lacivertli kulübün başkanı bu konuşmalarından dolayı TFF'den ceza alabileceğinin hatırlatılması üzerine de "Eğer biz başlarsak bizi ceza da kesmez. Sahanın ortasına otururum..." dedi. Aziz Yıldırım'ın, kameraların karşısına geçmeden önce dakikalarca saçını tarakla taraması dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Yıldırım, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde antrenman sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu'nun açıklamalarını görünce konuşmak istediğini söyledi. Aziz Yıldırım, "Hakem hata yapabilir ama hata yaptığında, onun hata yaptığını kabul edecek merciler de MHK ve federasyondur. Eğer onlar bunların hata yapmadığını düşünürlerse aynı hataları tekrarlaması için ona ceza vermezlerse yeni hatalar olur" diye konuştu.

Federasyonun "hakemimiz hata yaptı gerekli cezalandırmayı yapacağız" demesi durumunda problem kalmayacağını vurgulayan Yıldırım, "Özgür Yankaya bir daha bizim maça gelemez. Gelirse o stattan çıkamaz. Bunu bilsinler. Biz 'Konuşmayalım, Türk sporu için susalım' derken onlar da kendilerine düşen görevi yapsın. Nasıl gelip maç idare edecek bir daha? Taraftar ne yapacak, birinci dakikadan 90. dakikaya kadar tepki koyacak. Adam maçı idare edemez" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım, gazetecilerin karşısına geçmeden önce dakikalarca saçını taradı.

Amatör şubelerde küçülme
Aziz Yıldırım, amatör şubelerde giderleri karşılayacak paralarının olmadığını, bundan sonra bu şubeler için bankalardan para almayacağını ve küçülmeye gideceklerini söyledi. "Gidip bankadan alıp buraya ödeme yapıyoruz. Bu sezon sonundan itibaren artık Fenerbahçe'de bu branşlar için bankadan para almam. Başkanlığa devam edersem bunu yapacağım. Devlet bana takviye yapacak, destek olacak ben de bir kısım bulacağım. Futboldan gelen gelirden buraya aktarma yapmayacağız. Kapatacağız, küçüleceğiz. Şampiyon olunca bize bir şey vermiyorlar."

Kenan Evren Lisesi ile ilgili bütün taahhütlerini devlete karşı yerine getirdiklerini, devlette de müracaat ettiklerini anlatan Aziz Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gerekli bilgileri ilettiklerini belirtti. Yıldırım, "Onlar da haklı olduğumuzu, çözülmesi gerektiğini söylediler. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 1 yıldır randevu istiyoruz, randevu vermiyorlar. Konu Milli Eğitim Bakanlığı'nda kilitlenmiş vaziyette. Bu ay randevu bekliyoruz artık randevu vermezse mahkemeye gideceğiz. Mahkeme çözer" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım, Soma ile ilgili Eğitim Vakfı'na parayı yatırdıklarını, onların seçtiği öğrencilerin burslarını aldığını, bunun 7 yıl süreceğini söyledi.

Galatasaray maçında bilet satışına açık tribünlerdeki yerlerin bitmesi halinde ihtiyaç olursa, okul açık tribün için de bilet satışı yapacaklarını kaydeden Yıldırım, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Mustafa Denizli ve sarı-lacivertli takımın eski oyuncularından Tümer Metin'in yayıncı kuruluşta yaptığı yorumlara da tepki gösterdi.

Yıldırım'ın açıklamaları sırasında yanında yöneticilerden Deniz Tolga Aytöre'nin yanı sıra İlhan Ekşioğlu ve Yalçın Haker de yer aldı.

Haberin Devamı







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!