Aziz Yıldırım: Beni yanlış anladınız!

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım: Beni yanlış anladınız
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 11:28

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu toplantısında önce, "Mayıs ayında bırakmıyorum, buradayım" dedi. Bu sözlerinin internet sitelerinde manşet olması üzerine toplantı sonrası gazetecilere yeni bir açıklama yapıp, "O lafa başka anlama çekmeyin; ne zaman Yargıtay onaylar, o zaman biz de kongre kararı almış oluruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bugün yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki toplantıda üyelere hitap eden Yıldırım, Fenerbahçe'nin geleceğiyle ilgili konuşmak için kürsüye çıktığını belirterek, "Mayıs ayında bırakmıyorum, buradayım. Mayıs ayında, hazırladığımız bütçeleri sizlerin karşısına getireceğiz. Fenerbahçe bir karar alma dönemine geliyor" ifadelerini kullandı. 

Yıldırım, "Mayıs ayında bırakmıyorum, buradayım" sözünün internet sitelerinde manşet olması üzerine toplantının ardından gazetecilere yeni bir açıklama daha yapıp şunları söyledi:

"O konuşmayı yaparken herkes başkanlıkla ilgili konuşma yapacağımı düşündüğü için, o cümleyi kullandım. Ben ne söyledim; dava bittiği andan itibaren kongre kararı alacağım. Dava ne zaman bitecek, Yargıtay'daki dava bizim lehimize onaylandığı zaman. Bu mayıstan önce olursa mayısa kongre koyarız. Mayıstan sonra olursa ona göre arkadaşlarla yöneticilerle konuşur, camianın istediği bir döneme koyarız. Onun için 'Mayıs ayında buradayım' lafını başka anlamda anlayıp, başka yere çekmeyin. Ne zaman Yargıtay onaylar, o zaman biz de kongre kararı almış oluruz."  

"BASKET TAKIMININ BU SEZONKİ AÇIĞI 20 MİLYON EURO"
Aziz Yıldırım'ın toplantıda yaptığı diğer açıklamalar şöyle:
"18 senedir söylüyorum... Amatör şubeler bu kulübün yüküdür. 15 senedir söyleniyor, "Kanun çıkaracağız" deniyor olmuyor. Basketbol takımının bu sezon açığı 20 milyon Euro. Bu parayı nereden bulacağız? Ya bankadan kredi alacağız, ya futboldaki paraları aktaracağız. Yüzme, kürek, atletizm açık veriyor. Yani futbol hariç 9 tane branş açık veriyor. Dünya şampiyonları çıkardık, şampiyonluklar yaşadık. Ama artık karar verme zamanı gelmiştir. Bu kararı da Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyeleri verecektir. 

Haberin Devamı

"BÄ°Z HABER YAPIYOR MUYUZ"
Biz gereğini yaparız. Eleman da çıkarırız, kimseye de hesap vermeyiz. Fenerbahçe TV'den kaç kişi çıkarıldığı kimi ilgilendirir. Basın bu işleri bıraksın. Birçok kuruluş eleman çıkarıyor.  Biz haberini yapıyor muyuz?

Aziz Yıldırım: Beni yanlış anladınız
"STADI BÄ°Z YAPTIK, DEVLET 100 MÄ°LYON DOLARIMIZI GERÄ° VERSÄ°N"
Biz her yıl vergimizi ödüyoruz. Bu yıl 86 mı, 96 mı milyon lira vergi ödedik. Nereden ödedik? Kendi gelirlerimizden... Futbol takımının UEFA kriterlerine uyulması gerekiyorsa, devlet ve federasyonun da destek olması lazım. Stada 100 milyon dolar masraf yaptık, 49 senede 61 milyon dolar kira ödeyeceğiz. Devletten ricam gelip hesapları incelesinler, 100 milyon doları geri versinler. Kim tesisini yapmışsa devlet yardım etsin. Süper Lig A.Ş'ye sadece yayın gelirleri için 'Evet' diyorum. Biletime başka bir şeyime karışamaz.

Haberin Devamı

"KULÃœPLER YASASINDA NE VAR, BÄ°LMÄ°YORUZ"
Kulüpler yasasında ne var? Bilmiyoruz. Ben Fenerbahçe Spor Kulübü başkanıyım bilmiyorum. Açıklasınlar. Bir sabah kalkacağız. Yasa çıkmış. Ne olacak? İnsanlar yine hapse girecek... Biz de "Neden böyle oluyor" diye yine tartışacağız. Kulüpler Yasası çıkaracaklarmış. Kulüp başkanlarını hırsız görüyorsunuz. Bunu önleyecek kanunlar zaten mevcut.

Sponsorla anlaşıp stadın ismini değiştirdiğin zaman yüzde 25'ini devlet alıyor. Sayıştay'dan yazı geldi, para istediler. Bize 125 Milyon dolar teklif edildi. Havuz bozulmasın diye devam ettik. Ama gördük ki kur farkı 5 yılda her şeyimizi katladı. 

"HAVUZ BOZULMASIN DEDÄ°K, DEVAM ETTÄ°K"
80 puanla şampiyon olursak yayın hakkında 33 milyon dolar alacağız. 2010'da bize 125 Milyon Dolar teklif edildi. Havuz bozulmasın diye devam ettik. Ama gördük ki kur farkı 5 yılda her şeyimizi katladı.

Aziz Yıldırım: Beni yanlış anladınız
"BAVULUNU ALAN KAÇIYOR, YAPTIKLARI HALTI BİLİYORLAR"
Yargıtay'daki dava sonuçlansın. Kişilere de kurumlara da dava açılacak. Türkiye'de neler oluyor kimse görmüyor. Sivil darbe yapacaklardı. Uçuruma götüreceklerdi  bu ülkeyi... Şimdi kaçıyorlar. Bavulunu alan kaçıyor. Ben bavulumu aldım, çocuğumu aldım, geldim. Yaptıkları haltı biliyorlar. Hesap verecekler.

Haberin Devamı

"TÃœRKÄ°YE KUPASI BU HALÄ°YLE HERKESE ZARAR"
Bu sene Türkiye Kupası için hocayla oturduk konuÅŸtuk; gençleri oynattık. Antalya'da sakatlıktan çekindiÄŸi için daha fazla genç oynattı. Türkiye Kupası her kulüp için ÅŸampiyon olmazsan zarardır. Ya buna bir çare bulacaklar, ya da ceza da verseler katılmayacağız. Buna bir çare bulacaklar. Yayıncı kuruluÅŸ 'Ãœzülür, aÄŸlar' yok. Geçen sene yayından aldığımız pay yüzde 11, Türkiye Futbol Federasyonu yüzde 14 alıyor. Benden fazla alıyor. Sonra UEFA görüyor, 'Zarar' diyor.Â

Aziz Yıldırım: Beni yanlış anladınız
"MENAJERLÄ°K SÄ°STEMÄ°NE KARÅžIYIM"
Oyuncu belirli bir nakit para alacak. Onun dışında galip gelirse fazla alacak, berabere kalırsa yarısını, mağlup olursa da hiç almayacak. Çünkü puan alınca TFF'den pay alıyoruz. Bunları da gündeme getireceğim. Tüm kulüpler kendi bütçelerine göre ayarlamalar yapmalı. TFF başkanı da buradan duysun...

Haberin Devamı

"TÃœRK MEDYASI SÃœREKLÄ° KARALIYOR"
Menajerler oyuncuya 'Gel benim oyuncum ol, seni Milli takım'a aldıracağım' diyor. Oradaki ilişkilerinden dolayı...  Bunlara karşıyız. Gaziantepspor maçında Hasan Ali orta sahada düşürdü. Kırmızı kart. Kuralı bilmiyorlar. 'Bariz gol şansı' dediler. Pozisyon orta sahada. Sonra 'sert hareketten atıldı' diye yazdırdılar. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!