Ayran mı içtiniz ne?

AYBABA, sezon başından bu yana her hafta ayrı bir 11’le sahaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Sık personel değişikliklerinin temel nedeni sakatlıklardı. Buna karşın Bursaspor maçında olduğu gibi bazen de rakipleri şaşkına çevirmek için(!) yadırgatıcı sürümler yaptı. Dün sahaya sürülen 11’de de 6 değişiklik vardı, önceki haftaya göre. Bunun ise bir çok nedeni var. Öncelikle 4-1’lik Akhisar hezimetinden dolayı McGregor başta olmak üzere bazı futbolcular cezalandırmak istemiş. Diğer sebeplere gelince... Sivok’u daha fazla yedekte tutamazdı, Fernandes tartışmasını noktalamalıydı, Dentinho’yu da ilk 11 başlarken görmeliydi ve iyileşen Niang’ı da Pektemek’le yanyana deneliydi... Bu kadar çok arzuyu gerçekleştirmesi için kafa olarak ligden çoktan düşmüş Orduspor maçı da biçilmiş bir kaftandı.

FORVET ÇOK POZİSYON YOK

Kadrodaki büyük revizyon sayesinde gol yeme rekorunu kırma eşiğine gelen Beşiktaş’ın geri dörtlüsünde üç yabancıyı yan yana izledik. Kadronun ofansif tonu ağır bassa da ilk devrede organize hücumlar yetersizdi. Forvetler arasında pas alışverişi zayıftı; çok fazla üçgenler kuramadılar.
İkinci devrenin başında Pektemek, sakatlanıp çıktı. Ağır bir sakatlıktan çıkmanın tecrübesine sahip olması gereken Pektemek’in sakatlanmasına neden olan pozisyondaki hamlesi çok acemiceydi.
Pektemek’in yerine giren Oğuzhan’ın Antalyaspor maçındaki tesiri ancak sonunda yaptı.
Aslında iki takım da dünkü tempolarıya seyircileri uyuttular. Sanki maça ayran içerek çıkmışlardı(!).. Oysa şampiyonluğa havlu atmasına rağmen İnönü’ye vedanın hatırına gelen taraftarına hürmeten daha coşkulu olabilirdi takımı. Fernandes, etkisizken, Dentinho’nun gayreti, kontratındaki ‘kiralık levhası’nı kaldırmaya yetmez. Niang ise vasat bir gününü golle kapatabildi. Pekiyi ise Emre’ye.
Fenerbahçe Avrupa şampiyonluğuna koşarken, Devler Ligi’nde çeyrek final gören Galatasaray da ayrıca 19. şampiyonluğuna gün sayarken; Beşiktaş tribünleri ise ‘Aldırma Gönül’den girip ‘Fesupanallah’tan çıkarak 70’lerden çalıyor...

Yazarın Tüm Yazıları