Avrupa'yı sarsan gübre kralı

Güncelleme Tarihi:

Avrupayı sarsan gübre kralı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 00:59

Fransız ekibine Radamel Falcao’yu 60, James Rodriguez ile Joao Moutinho’yu ise toplam 70 milyon Euro karşılığında transfer eden Ribolovlev, günden güne futbol piyasasına damga vurmaya başladı.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 10 milyar dolarlık kişisel serveti ile dünyanın en zengin 100 ismi arasında yer alan ve ülkesinde ‘Gübre kralı’ olarak anılan Dimitri Ribolovlev, yaptığı flaş transferlerle dünya futbol piyasasında çok konuşulan bir isim haline geldi. Kulübün yüzde 67’lik hissesini satın alarak öncelikle kulübün yeniden Fransa 1. Ligi’ne yükselmesi için çalışan işadamı bu başarının ardından yeni bir takım kurmak için kolları sıvadı. Prensin takımı olarak da bilinen Monaco için 200 milyon Euro’luk bir transfer bütçesini gözden çıkaran Ribolovlev daha şimdiden üç futbolcu için 130 milyon Euro harcadı.

KIZINA HEDÄ°YE ADA SATIN ALDI

PORTO’dan James Rodriguez ve Joao Moutinho için 70 milyon Euro veren Dimitri Ribolovlev, son olarak Kolombiyalı golcü futbolcu Radamel Falcao’yu 60 milyon Euro karşılığında Fransız ekibine kazandırdı.
Amerika Birleşik Devlet-leri’nin emlak devi Donald Trump’ın Palm Beach’teki malikanesini 2008 yılında 100 milyon dolara satın almasıyla adını duyuran Ribolovlev, Yunan Aristotelis Onasis’in dillere destan adası Skorpios’u 100 milyon Euro’ya satın alarak 24 yaşındaki kızı için doğum günü hediyesi olarak verdi.

Haberin Devamı

EŞİNE 6 MİLYAR DOLAR TAZMİNAT

ÜLKESİNDE ‘Gübre kralı’ olarak anılan Ribolovlev sektörünün lider ismi Uralkali’nin sahibi. Özel hayatında da kadınlara olan düşkünlüğüyle tanınan Rus işadamı eşi Elena’dan boşanabilmek için tam 6 milyar dolar tazminat ödeyerek dünya basınında uzun süre konuşulmuştu. Dimitri Ribolovlev aynı zamanda Kıbrıs Rum Kesimi bankası olan Bank of Cyprus’un en büyük hissedarı olarak tanınıyor.

Sırada Ronaldinho var

Yıldız yağmuruna doymayan Monaco’nun sahibi Dimitri Ribolovlev, gözünü Atletico Mineiro’nun tecrübeli ismi Ronaldinho’ya çevirecek. Önümüzdeki günlerde bu oyuncu için temasa geçilecek.

AVRUPA futbolunda büyük hayran kitlesi olan yıldızları kadrosuna katma çabasına giren Ribolovlev, dünya futbolunun fenomen isimlerinden Ronaldinho’yu da almak istiyor.Â

Adı Beşiktaş ile de anılmıştı

Transfer girişimlerini tüm hızıyla sürdüren Rus işadamı, Ronaldinho’yu bitirerek, hem şov yapmak hem de ezeli rakip Paris Saint Germain’e darbe vurmak istiyor. Geçtiğimiz günlerde menajerler, Ronaldinho ismini Beşiktaş’a da önermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!