Zorunlu aşıda ihlal ve ihmal!

Güncelleme Tarihi:

Zorunlu aşıda ihlal ve ihmal
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 13:33

Almanya’da sağlık sektöründeki çalışanlara zorunlu olan aşıyı şimdiye kadar 47 bine yakın kişinin ihlali ettiği tespit edildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da sağlık sektörü çalışanlarına aşı zorunluluğu bulunuyor. Klinikler, bakım evleri, huzurevleri ve diğer sağlık tesislerinde görev alan 47 bin 263 çalışanın aşılarını tam olarak yaptırmadığı veya ibraz etmediği belirtildi. RND medyanın şehirlerdeki sağlık dairelerini arayarak gerçekleştirdiği anket usulü araştırmaya göre en çok ihlal 6 bin 541 ile Berlin’de gözlendi. Ardından 5 bin 330 ile Münih, 4 bin 821 ile Dresden geldi. Ancak şehrin nüfusuna oranla sıralama yapıldığında aşı ihlali en çok Dresden’de yapıldı. Şu ana kadar aşı zorunluluğu ihlaline karşı hiçbir cezai yaptırım uygulanmadı. Ancak birçok sağlık dairesi uyarıların mayıs ayında yapılacağını ve mayıs ayından itibaren cezaların uygulanmaya başlayacağını belirtti.

HER ŞEHİRDE UYGULAMA FARKLI
Ancak şehirlere göre de bildirimde bulunma süresi ve cezai yaptırım süreleri arasında farklılıklar bulunuyor. Köln ve Bochum’da iki hafta süre tanınırken, bazı şehirlerde ise süre 4 hafta olarak belirlendi. Bazı şehirler, aşı sertifikalarını ibraz etmeyen sağlık personeline önce uyarı gönderip ek süre tanıyıp sonrasında para cezası uygularken bazıları ise uyarı sonrası doğrudan mesleğini icra etmesini engellemeye yönelik ceza uygulamayı tercih ediyor. Düsseldorf, Essen ve Hamburg kentlerinde aşı sertifikası ibraz edinceye kadar meslekten men cezası verileceği kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!