‘Zorlu kışa hazırlıklıyız’

Güncelleme Tarihi:

‘Zorlu kışa hazırlıklıyız’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2022 14:19

Başbakanı Olaf Scholz ile bakanların iki gün süren değerlendirme toplantısında, enerji krizinin aşılması, meslek eğitimi, güvenlik ve dijitalleşme alanlarında hedefler belirlendi.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Olaf Scholz ile bakanların Berlin yakınlarındaki Meseberg Sarayın’da yaptıkları ve iki gün süren ‘değerlendirme toplantısı’nda başta enerji krizi olmak üzere meslek eğitimi, güvenlik stratejisi, dijitalleşme ve ‘3’üncü yardım paketi’ alanlarında ileriye dönük hedefler belirlendi. Görüşmelerden sonra SPD’li Başbakan Scholz, FDP’li Federal Maliye Bakanı Christian Lindner ve Yeşiller’li Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’in ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Almanya’nın geleceğini şekillendirmek için tüm imkânlarını kullanacağı vurgulandı. “Biz zorlu kışa hazırlıklıyız” diyen Başbakan Scholz, Almanya’nın enerji alanında gelen tehlikeyi önceden gördüğünü ve gereken önlemleri aldığını söyledi. Rusya’nın doğal gaz akışını büyük ölçüde sınırlandırmasına rağmen, önümüzdeki kış günlerinde sıkıntı yaşanmayacağını da vurguladı. Aynı zamanda enerji fiyatlarının tavan yapmasını engellemek için gerekli önlemleri alacakları açıklamasında da bulundu.

Haberin Devamı

ENERJİ YARDIMI YAPILACAK
Enerji fiyatlarındaki artış ve buna paralel olarak yükselen enflasyon nedeniyle ülkede yaşayan insanlara ve işletmelere yardımın sürdürüleceği de açıklandı. ‘3’ünü yardım paketi’ çerçevesinde eylül ayı içinde yardımın yurttaşlara ulaşacağı da duyuruldu. Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Habeck, yenilenebilir enerjiye yatırımları öngörülen şekilde artıracaklarını belirtirken, “Doğal gaz, elektrik ve akaryakıt fiyatlarındaki artışı sınırlandıracağız” dedi. Federal Maliye Bakanı Lindner de, elektrik piyasalarında yeni bazı düzenlemeler yapılacağını söyledi.

‘Zorlu kışa hazırlıklıyız’

KÖMÜR SANTRALLARINDA UZLAŞI
Öte yandan nükleer santrallarda üretime devam edilip edilmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmazken, kömür yakıtlı elektrik santrallarının yeniden üretime açılması konusunda uzlaşmaya varıldı. Başbakan Olaf Scholz, kalifiye eleman sıkıntısının aşılması için kızlı erkekli daha fazla gencin meslek eğitimi yapmalarını destekleyeceklerini açıklandı. İşletmelere de meslek eğitimi yapmak isteyenlere kapılarını açma çağrısında da bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!