Zonguldak'ta kuduz karantinası

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta kuduz karantinası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2008 12:30

Zonguldak'ın Kilimli beldesine bağlı Türkali köyde, bir kişiyi ısıran ?akalın kuduz ?ıkması üzerine karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı. Köye, 6 ay süreyle hayvan giriş ve ?ıkışı yasaklandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, köyde dolaşan Hasan Kılı?, bir anda karşısına ?ıkan ?akalın saldırısına uğradı. Çevresindeki köpeklerin ?akala saldırması üzerine, bu fırsattan yararlanarak ka?an Kılı?, sağlık ocağına müracaat etti.

Hayvanın kuduz olabileceği ihtimali üzerine Kılı?'ın tedavisine başlanarak, İl Tarım Müdürlüğü ekiplerine haber verildi.

Ekipler, köpeklerin telef ettiği ?akalın baş kısmını, Ankara Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderdiler. Burada yapılan tetkiklerde, hayvanda kuduz vakasına rastlanılması üzerine köy karantinaya alındı.

İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, yaptığı a?ıklamada, köyde karantina tedbirlerinin uygulanmaya başlandığını, 6 ay süreyle hayvan giriş ve ?ıkışının da yasaklandığını söyledi.

Köydeki köpek ve kedilerin yanı sıra büyükbaş hayvanların aşılanacağını anlatan Akın, şöyle dedi:
"Köyde kuduz vakasının görüldüğüne yönelik tabelalar hazırlanıyor. Uyarı nitelikli olarak bunları asacağız. Kılı?'ın da aşıları devam ediyor. Ayrıca, köyde bir ?ocuğu daha ?akalın ısırdığı bildirildi. Ancak, hayvana ulaşılamadı. Gerekli tedbirlerimizi aldık. Ekiplerimiz, köydeki vatandaşları bilgilendirmeyi sürdürüyor."

Köy Muhtarı Ahmet Terlemiş de anonslar yaparak vatandaşlardan hayvanlarını bağlı tutmalarını istediklerini belirterek, "Ekipler, aşılamaya başladı. Köyde dolaşan bir kişinin ?akalın saldırısına uğraması bizleri korkuttu. Gerekli önlemleri alan görevliler ?alışmalarını sürdürüyorlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!