Zonguldaklıların Essen çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Zonguldaklıların Essen çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2010 10:01

Zonguldaklı hemşeriler Essen'de düzenlenen gecede buluştu. Beş bin Zonguldaklının katıldığı geceden elde edilen gelir yardıma muhtaçlara dağıtılacak.

Haberin Devamı

Merkezi Gelsenkirchen'de bulunan Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Essen Grugahalle'de muhtaç ve engelliler yararına bir gece düzenledi. Derneğin 14. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen geceye Türkiye'den doksan civarında davetli katıldı. Zonguldak Valisi Erdal Ata ve eşi, Münster Başkonsolosu Gürsel Evren, Essen Başkonsolosu Dr. Hakan Akbulut, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, Zonguldak Ticaret Odası Başkanı Salih Demir’in de aralarında bulunduğu, çok sayıda dernek başkanı ve işadamının da katıldığı geceye ilgi büyük oldu.

Yaklaşık beşbin Zonguldaklının katıldığı gecenin açılışını Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş yaptı. Derneğin Almanya-Türkiye arasında bir köprü oluşturduğunu, Zonguldak kültürünü tanıtmanın yanı sıra eğitim ve muhtaçlara yardım etme görevini üstlendiğini söyleyen Yukarıbaş, Zonguldak Havaalanı'nın açılmasında derneğin katkılarının büyük olduğunu belirterek kendilerine destek veren Zonguldaklılara teşekkür etti.

Essen Başkonsolosu Dr. Hakan Akbulut da derneğin çalışmalarından övgüyle bahsederek Türk toplumunun Almanya'da güçlü dernek ve sivil toplum örgütleriyle lobi çalışmalarında başarı elde edebileceğini dile getirdi. Ece Erken ve Erol Yukarıbaş'ın sunduğu Zonguldakspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor formalarının da arasında bulunduğu açık artırmaya Zonguldaklı işadamları büyük ilgi gösterdi. Fenerbahçe forması işadamı Bahri Kılıçarslan tarafından beşbin Euro'ya satın alındı. Zonguldaklılar Derneği Halk Oyunları Topluluğu ve müzik korosunun yanı sıra sanatçılar Hasret, Ebru, Aydın Çimen, Sezai Çağdaş, Sinan Yılmaz ve Gülşen geceye katılanları geç saatlere kadar eğlendirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!