Zirveden önce çocuk futbolcuları ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Zirveden önce çocuk futbolcuları ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 15:20

Almanya Başbakanı Merkel, göçmen derneklerinin temsilcileriyle başbakanlıkta yapılan 10’uncu Uyum Zirvesi’ne katılmadan önce, Türkiye kökenli çok sayıda kız çocuğunun da futbol oynadığı Berlin’deki SV Rot-Weiss Viktoria Mitte spor kulübünü ziyaret etti.

Haberin Devamı

UYUM Bakanı Annette Widmann Mauz ile birlikte kulübe giden Başbakan Angela Merkel’i antrenör Birgül Erbay ile küçük futbolcu Eyleen Turan karşıladı. 

Farklı yaş gruplarından ve 80 farklı kültürden kız çocuklarının birlikte top koşturduğu kulüp hakkında bilgi alan Merkel, onlarla sohbet de etti. Küçük futbolculardan Sümeyye Sevinç, kulübe yeni girdiği için üzerinde ayyıldızlı sarı kırmızı Galatasaray formasıyla geldi. Sümeyye, Zülal ve Aslı Merkel’den formalarına imza aldı. Merkel’in ziyaretinde çocuklarını yalnız bırakmayan anneler Leyla Turgut ve Neşe Aras da, Başbakan’ın bu davranışıyla uyuma verdiği önemi gösterdiğini söyledi. Küçük futbolcular Merkel’in ziyaretinden dolayı çok heyecanlı olduklarını, ancak kendisiyle sohbet edince bu heyecanlarının geçtiğini anlattılar.

Haberin Devamı

Zirveden önce çocuk futbolcuları ziyaret etti
Antrenör Birgül Erbay, takımın çalışmaları hakkında Başbakan Merkel’e bilgi verdi.

‘FUTBOL YAKINLAŞTIRIYOR’
Antrenör Birgül Erbay çalışmalar hakkında Merkel’e bilgi verdi. Merkel ve Bakan Mauz, kulübün çalışmalarından çok etkilendiklerini belirtti. Kökenleri ne olursa olsun, herkese burada spor yapma imkanı sunulmasının önemini vurgulayan Merkel, “Herkesin burada kabul görüp şans bulması çok etkileyici” dedi.
Uyum Bakanı da, ”Futbol insanları bir araya getiriyor, insanları birbirine yakınlaştırıyor. Futbol ve uyum birbiriyle çok uyumlu” diye konuştu.

Zirveden önce çocuk futbolcuları ziyaret etti
Sümeyye, Zülal ve Aslı, formalarını Merkel’e imzalattı.

85 ULUSTAN ÇOCUK VAR
Birgül Erbay, iki yıldır takımı çalıştırdığını, bir başbakanın kendilerini ziyaret etmesinin, tanıtım açısından önemli bir fırsat sunduğunu söyledi. Kulüpte 85 ulustan küçük kızın futbol oynadığını belirten Erbay, “onları topa olan sevdaları bir araya getiriyor. Burada kimse kendini yabancı hissetmiyor” dedi.
Takımda top koşturan Eyleen Turan ise “Merkel’in ziyareti bizim için çok güzel bir sürpriz. Bizimle ilgilendi, çok nazik biri başbakan” diye konuştu.

Haberin Devamı

Zirveden önce çocuk futbolcuları ziyaret etti

Kulübe yeni giren Sümeyye Sevinç, forması henüz hazır olmadığı için Galatasaray formasıyla antrenman yaptı.

BAKMADAN GEÇME!