Zirvede Hürriyet konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Zirvede Hürriyet konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 13:55

Başbakan Merkel’in de katıldığı Berlin’deki uyum zirvesinde Hürriyet’in Hessen Eyaleti’yle ortak yaptığı kampanya örnek gösterildi.

Haberin Devamı

BERLİN’de yapılan uyum zirvesini yöneten Başbakan Angela Merkel, 3 saat zirvedeki konuşmaları dinledi. Not alan, sorular soran ve düşünceleri dinleyen Merkel, Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier’in anlattığı Hürriyet ile işbirliği kampanyasının güzel bir örnek olduğunu söyledi. Resmi kurumlarda yabancı kökenlilerin çalışmalarının önünün açılması gerektiğini belirten Bouffier, özellikle eyaletlerin kendi bünyelerinde bu konuda adım atmalarında yarar gördüğünü vurguladı.



HÜRRİYET SAYESİNDE OLDU



Hessen Eyaleti’nde bu konuda başarılı projelere imza attıklarını ifade eden Başbakan Bouffier, şöyle konuştu: “Yabancı kökenli polis sayısını artırmak istiyorduk ancak, bir türlü istediğimiz sonuca ulaşamıyorduk. Yabancı kökenliler, özellikle de Türkler polis olmaya hevesli değildi. Bunun üzerine 2006’da Hürriyet Gazetesi’nin de partner olduğu bir kampanya başlattık ve başarılı sonuçlar aldık. Türk ailelerine, gençlerine polislik mesleğinin avantajlarını, nasıl başvurabileceklerini, kapımızın açık olduğunu Hürriyet sayesinde direk anlattık. Bunun sonucunda başvurular arttı. Şu anda Hessen’de yabancı kökenli polis oranı yüzde 18’e ulaştı!”

Haberin Devamı


GÜZEL BİR BAŞARI



Bouffier, bunları anlatırken oturuma katılan Doğan Media İnternational Genel Müdürü Sevda Boduroğlu’nu işaret ederek, teşekkür edercesine gülümsedi. Bunun üzerine Başbakan Merkel ise, “Tebrikler, çok güzel bir başarı” dedi. Zirveye katılanlar da alkışlayarak, Hessen Eyaleti ile Hürriyet’in bu ortak kampanyasının başarısını ve ulaştığı sonucu kutladılar.



Başvurular arttı



BU kampanya, Bouffier Hessen İçişleri Bakanı iken gerçekleşmişti. O dönemde Hürriyet’te yayınlanan haberler, röportajlar ve reklamlarla Türk kökenli gençlere polis mesleği tanıtıldı, başvuru şartları anlatıldı, başarılı Türk kökenli polislerden örnekler verildi ve çağrılar yapıldı. Kampanya süresince bu alanda eğitim için her zamankinin birkaç katı başvuru olduğu açıklandı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!