'?zgür Tibet' bayrağı da Çin'de üretiliyor

Güncelleme Tarihi:

zgür Tibet bayrağı da Çinde üretiliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2008 10:18

Çin polisi, ülkenin güneyindeki bir fabrikaya düzenlediği baskınla Çin aleyhindeki gösterilerde kullanılan "?zgür Tibet" bayraklarının da burada üretildiğini ortaya ?ıkardı.

Haberin Devamı

Hong Kong'da yayımlanan Ming Pao gazetesinin haberine göre, Guandong'daki fabrikada "sürgündeki Tibet hükümeti bayrağı" siparişlerini yetiştirmeye ?alışan iş?iler, yalnızca renkli bayraklar yaptıklarını düşündüklerini, bayrağın anlamını bilmediklerini söyledi.

Fabrikada ?alışan iş?ilerden bazılarının, bayrağın amblemini televizyonda yayımlanan protestolarda gördüğünü hatırlaması ve yetkilileri uyarması sonucu olayın ortaya ?ıktığı belirtildi. Fabrika sahibi de polise amblemlerin ülke dışından sipariş edildiğini ve "bağımsız Tibet" i?in olduğunu bilmediğini söyledi.

Haberde, binlerce bayrağın yüklenmek üzere paketlendiği, polisin bazı paketlerin ülke dışına gönderildiğini düşündüğü kaydedildi. Çin'de yapılacak Olimpiyat Oyunları nedeniyle Tibet sorununu yeniden gündeme getiren Tibetli muhalifler ve yandaşları, Olimpiyat meşalesinin ge?tiği her yerde gösteriler düzenliyor. Olimpiyat meşalesi, cuma günü Hong Kong'a varacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!