Zelenski’nin programını kim sızdırdı?

Güncelleme Tarihi:

Zelenski’nin programını kim sızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2023 09:39

13 Mayıs’ta Berlin’i ziyaret edecek olan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin basına sızan gezi programı, Berlin Polis Teşkilatı’nı karıştırdı. Üst düzey güvenlik önlemlerinin alınacağı ve basına yansıyıncaya kadar resmi teyit verilmeyen ziyaretin detaylarının basında paylaşılmasına Emniyet Teşkilatı tepki gösterdi.

Haberin Devamı

KENDİ bünyesinde, Zelenski’nin ziyareti sırasında uygulanacak güvenlik önlemleriyle ilgili iç soruşturma başlatan Emniyet Teşkilatı, programın detaylarının kimler tarafından sızdırıldığını öğrenmek istiyor. Öte yandan, Ukrayna hükümetinin, Zelenski’nin Berlin’e yapmayı planladığı ziyareti iptal etmeyi düşündüğü iddia edildi. ‘t-online.de’ adlı haber sitesi, Ukrayna hükümetine yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Kiev’in ziyaretle ilgili bilgilerin çoktan öğrenilmiş olmasından son derece rahatsız olduğunu yazdı. Ziyaretle ilgili yayımlanan raporda, ‘görünüşe göre çok hassas güvenlik bilgilerinin’ Alman kaynaklarından kasıtlı olarak sızdırılmasından dolayı ‘büyük hayal kırıklığına uğradıkları’ belirtildi.

ÜST DÜZEY KORUMA PLANLANDI
Zelenski’nin Almanya ziyareti için birinci derecede üst düzey koruma uygulanacağı duyurulmuştu. Zelenski’nin BER Havalimanı’nın askeri bölümüne inmesinin beklendiği kaydedildi. Hükümet teyit etmese de Berlin gazeteleri Zelenski’nin programıyla ilgili detaylı bilgiler vermeye başladı. Hatta B.Z. gazetesi, Zelenski’nin kalacağı otelin ismini bile yazdı. Ziyaret nedeniyle otelin bulunduğu Potsdamer Platz çevresinde en yüksek güvenlik seviyesi 1 uygulanacak. Bariyerler, kişisel kontroller, keskin nişancılar ve patlayıcı izi süren köpeklerle geniş çaplı bir polis koruması planlanıyor. Zelenski, 14 Mayıs’ta Şansölye Olaf Scholz tarafından resmi olarak askeri törenle karşılanacak. Daha sonra, Charlemagne Ödülü ile onurlandırılacağı Aachen’a bir helikopterle uçacak.

BAKMADAN GEÇME!