Zeki Domaç anıldı

Güncelleme Tarihi:

Zeki Domaç anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 11:01

Milliyet ve Fanatik gazetelerininAvrupa baskıları danısmanıgazeteci, ögretmen, spor adamıZeki Domaç anısına düzenlenen“7. Zeki Domaç Futbol Turnuvası”nda, TuS Zeppelinheim’ıpenaltı atısları sonunda yenenMörfelden Walldorf StreetWorkers ekibi sampiyon oldu.

Haberin Devamı

Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak, 7 yıl önce aramızdan ayrılan Milliyet Gazetesi Avrupa Baskıları Yayın Danışmanı ve Fanatik Gazetesi Avrupa Baskıları Sorumlusu Zeki Domaç, Mörfelden-Walldorf'ta adına düzenlenen salon futbol turnuvasıyla anıldı.

Büyük ilgi gören turnuvayı izleyenler arasında Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ahmet Altan, Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer, Mörfelden Belediyesi Encümen Üyesi Franz Urhan, Mörfelden-Walldorf Uyum Dairesi Müdürü Peter Metz, Hessen Türk Toplumu Başkanı Erhan Songün de yeraldılar. Bu yıl 7.'si yapılan geleneksel turnuvanın 1-1 berabere biten final maçında penaltı atışları sonunda Zeppelinheim'ı 4-3 mağlup eden Mörfelden-Walldorf Street Workers takımı şampiyon oldu.

Fotogaleri: ZEKİ DOMAÇ 2012 FUTBOL TURNUVASI


Kupa Başkonsolos Saygılı‘dan

Şampiyon Steet Workers ekibine birincilik kupasını Mörfelden-Walldorf Belediyesi Encümeni Franz Urhahn, şampiyonluk kupasını da, Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı da verdi. Turnuva ikincisi Tus Zeppelinheim takımına ise kupasını Almanya'da bulunan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun takdim etti. Türk Hava Yolları takımı da dördüncülük kupasını Hessen Türk Toplumu Başkanı Erhan Songün'ün elinden aldı.

Anısını yaşatacağız

Doğan Medya Enternasyonal Kurumsal İletişim Müdürü Gürsel Köksal, "Zeki Domaç, hocamız 7 yıl önce bizi bırakıp gitti. Acımız sonsuz fakat onun anısını yaşatmak için burada toplandık. Gelecektede hep toplanacağız, anısını yaşatacağız "diyerek turnuvaya katılanlara teşekkür etti. Zeki Domaç'ın kızı Ebru Domaç'ın da tüm gün boyunca hazır bulunduğu turnuvada konuşma yapan Mörfelden-Walldorf Belediye Meclisi Encumeni Franz Urhahn ise "Gelecek yıllarda da sizleri burada görmek isteriz. Yedi yıldan beri sizlerden hep iyiliklerini güzelliklerini duyduğum değerli hocanızın turnuvasına ev sahipliği yaptığımız için mutluluk duyuyoruz." dedi.

Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı da, baştan sona izlediği salon futbol turnuvasında "Anılmak güzel bir duygu. Kendisini tanıyamadım. Fakat hep onun iyiliklerini, yaptıklarını duydum. Ayrıca burada her çeşit ulustan yüzlerce gencimizin sporla içiçe olup kaynaştığını görüyorum. Sporun dostluğunu görmekten sevinçliyim" dedi.

16 takım 4 grupta

Bertha von Suttner Okulu spor salonunda yapılan 7. Zeki Domaç Futbol Turnuvası'nda 16 takım 4 grupta mücadele verdi. A Grubu'unda Tus Zeppelinheim, Mannheim Keskin Tuning, Frankfurt Saz Rock, Deutsche Bank Frankfurt, B Grubu'nda Avrupalı Eskişehirliler Derneği, Türk Alman Sağlık Vakfı, Türk Hava Yolları Frankfurt, Doğan Medya İnternational, C Grubu'unda Mörfelden-Walldorf Street Workers, Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu, Hürriyet Gazetesi, Sabah Gazetesi ve D Grubu'nda Oyak Anker Bank, Dreieich Allstar, Frankfurt Türk Alman Kulübü, Frankfurt Creytek mücadele verdi. İlk turda gruplarında son iki sırayı alan Keskin Tunnig, Saz Rock, Eskişehirliler Derneği, Doğan Medya İnternational, Hürriyet, Sabah, Dreieich Allstar ve Türk Alman Kulübü elendiler.

Çeyrek ve yarı finaller nefes kesti

Hakemler Bilal Can, Erol Yılmaz, Doğan Köksal, Jasin İşcen, Erdal Yılmaz ve Turgut İşcen'in yönettiği turnuvada çeyrek ve yarı final maçları adeta nefesleri kesti. Çeyrek finalde rakiplerini yenen Deutsche Bank, TuS Zeppelinheim, Mörfelden-Walldorf Street Workers, Frankfurt Başkonsolosluğu yarı finale yükseldi. Yarı finalde TuS Zepphelinheim, Deutsche Bank'ı 6-0 mağlup ederek finale yükselen ilk takım oldu. Yarı finalin diğer maçında ise Mörfelden-Walldorf Street Workers'de normal süresi 1-1 biten karşılaşma sonunda yapılan penaltı atışlarında 4-2'lik skorla Frankfurt Başkonsolosluğu’na üstünlük sağladı.

Şampiyonu penaltılar belirledi

Büyük ilgi gören turnuvanın finalinde iki Alman ekibi Street Workers ile TuS Zeppelinheim karşıya geldiler. Çok çekişmeli geçen finalde Street Worker ile TuS Zeppelinheim 1-1 berabere kaldı. Street Workers, penaltı atışlarında 4-3'lük üstünlük sağlayıp şampiyon olurken Tus Zeppelinheim ise ikincilikle yetindi. Turnuvanın üçüncüsü de Frankfurt Başkonsolosluğunu 5-0 yenen Deutsche Bank oldu.

Turnuvanın enleri

Frankfurt Başkonsolosluğu kalecisi İlhan Batmaz, turnuvada en iyi kaleci seçilirken, turnuvanın gol kralı attığı 9 golle Deutsche Bank oyuncusu Sinan Bakış oldu. Turnuvanın en centilmen takımı ise Türk Hava Yolları Takımı seçildi. Turnuvanın hakemleriyle gösteri maçına çıkan minikler, hakemleri penaltı atışlarında 4-3 yenerek alkış topladılar. Karşılaşmada Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı da yer aldı.

Zeki Domaç kimdir?

Milliyet’in Avrupa baskılarına çok önemli katkılarda bulunan Zeki Domaç, aynı zamanda Türkçe ve Türk kültürü öğretmeni, çok iyi bir sporcuydu. Hem oyuncu olarak, hem de antrenör olarak Frankfurt ve çevresindeki futbol takımlarında yer aldı. 14 Mart 1942 tarihinde Giresun Tirebolu’da doğan Domaç, ilkokulu Tirebolu’da, liseyi İstanbul’da bitirdi, 1966’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Askerliğini yedek subay olarak yapan Domaç, gazetecilik yaşamına ise 1968 yılında Günaydın Gazetesi'nde başladı.

Aynı gazetenin yazı işleri müdürlüğü dahil çeşitli görevlerde bulundu. Türk yayın dünyasında ilk çocuk ansiklopedisini hazırlayan gazeteci olarak tanınan Zeki Domaç, 1973 yılında Almanya'ya geldi. Zeki Domaç, Günaydın ve Sabah gazetelerinin Avrupa merkezlerinde editör ve spor yazarı olarak çalıştı. 1982 yılından itibaren Doğan Medya Grubu mensubu olan Domaç, Milliyet gazetesinin Avrupa Baskıları Yayın Danışmanlığı'nı ve Fanatik Gazetesi’nin de Avrupa Baskıları Sorumluluğu'nu yürüttü. 23 Nisan 2005 tarihinde 63 yaşında yitirdiğimiz Zeki Domaç, evli ve bir çocuk babasıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!