Zahid Bey'e ikinci yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Zahid Beye ikinci yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 10:30

Zahid Akman, avukatı aracığıyla, belgede tahrifat yapılmadığını açıklarken Main Taunus Kaymakamlığı 'Belgedeki ikinci paragraf atılmış” dedi. Soruşturmayı yürüten Komiser Böhm ise “Dr. Akman'ın gösterdiği belgede tahrifat yapıldığı için soruşturma yürütüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET'in 'Almanya'ya girişi yasak' haberini yalanlamak amacıyla Main-Taunus kaymakamlığından aldığı belge üzerinde tahrifat yaptığı iddialarını avukatı aracılığıyla 'Evrakta tahrifat yoktur' açıklamasına cevap geldi. Belgeyi düzenleyen Main-Taunus Kaymakamlığı, avukatın açıklamalarını yalanladı. Kaymakamlık Basın Sözcüsü Deike Wichmann “Bizim düzenlediğimiz evraktaki ikinci paragraf atılmış” dedi.


Polis de yalanlıyor


Hürriyet Gazetesi'nin 5 Eylül 2008 Tarihi'nde Main Taunus Yabancılar Dairesinin 17 Mayıs 2007 tarihinden 17 Mayıs 2012 Tarihine kadar 5 yıl süreyle Almanya'ya girişinin yasaklandığı haberi üzerine Zahid Akman Frankfurtlu avukatı Hasan Dinç aracılığıyla ilgili yabancılar dairesine başvurdu. Main-Taunus Kaymakamlığından aldığı belgeyle yayınlanan haberi yalanlayan Akman'ın gösterdiği belgede tahrifat yaptığı ortaya çıktı. Akman dün de avukatları aracılığıyla belgede tahrifat yapmadığını açıklarken, soruşturmayı yürüten Frankfurt Kriminal Dairesinde görevli Komiser Alexander Böhm de Akman'ı yalanladı.

Haberin Devamı

Çok açık söylüyorum tahrifat var


Deniz Feneri dosyasına bakan ve soruşturma çerçevesinde zanlıların ilk ifadesine alan ve mahkemede de tanık olarak dinlenen Böhm “Çok açık söylüyorum. Belgede sahtecilik yapıldığı için soruşturma sürüyor. Dr. Akman'ın gösterdiği belge kesinlikle orijinal belge değil. Belgede sahtecilik yapılmış. Belge değiştirilmiş. Bununla ilgili soruşturma sürüyor.”


Tek sayfa hazırlandı


Main Taunus Kaymakamlığı Basın Sözcüsü Wichmann da Akman'ın avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamaya cevap verdi. Wichmann “Biz tek sayfa ve iki paragraf yazı hazırladık. Belgede ikinci paragraf atılmış. Bunun için de soruşturma sürüyor” cevabını verdi.


Beş yıla kadar hapis


Almanya'da evrakta sahtekarlık suçunun yasalardaki karşılığının beş yıla kadar hapis cezası olduğunu söyleyen Avukat Nurali Turan “Verilen evrakın tamamını değiştirmek, bir bölümünü silmek veya bir kısımı değiştirmek Alman yasalarına suçtur. Bu evrakın mahkemelerde kullanılması ise ikinci bir suçu doğurur. Evrakta tahrifat ve sahtekarlığı düzenleyen Alman Ceza Yasasının 267. Maddesi beş yıla kadar hapis cezasını öngörüyor” dedi. Turan, tahrifat edilmiş belgenin mahkemelerde kullanılmasının da ayrı bir suç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AVUKAT NE DİYOR


Üzerinde tahrifat yapıldığı ortaya çıkan belgeyi Main Taunus Yabancılar Dairesi'nden alan Frankfurtlu avukat Hasan Dinç, bu konu ile ilgili olarak bir açıklama yapmıyor. Avukatlık yasaları uyarınca edindiği bilgileri açıklamasının mümkün olmadığını işaret eden Avukat Dinç "Gazetelerde ve televizyonlarda bununla ilgili yeteri haber yer aldı" demekle yetiniyor. Tahrifatın ne olduğu ve yazının ikinci paragrafında Akman hakkında Alman "Einreisebedeken" yanı "Ülkeye girişi sakıncalı" ibaresinin silinip bilinmediği yolundaki soruya da "Bu konuda da haberler çıktı" demekle yetindi. Böylece tahrifatı dolaylı da olsa kabul etmiş oldu.


GİRİŞİ SAKINCALI

Haberin Devamı

Almanya'da kamu düzenini tehlikeye sokacak kişilere yönelik "Einreisebedenken" kararının alındığını açıklayan Berlinli Avukat Mehtap Ayhan “Yabancılar Dairesi, suç işleme potansiyeline sahip kişileri Almanya'ya sokmamak veya girdiği taktirde yakalanmalarını sağlamak amacıyla böylesi karar alır. Buruda açıkça belirtilmemekle birlikte uygulamada amaç, kişinin ülkeye girişini engellemektir. "Einreisebedenken" kararı Almanya için tehlike arz eden kişilere yönelik alınır. Güven duyulmayan kişilere yöneliktir” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!