Yurttaki 100 çocuğa yemek

Güncelleme Tarihi:

Yurttaki 100 çocuğa yemek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2012 12:45

Gençlik Dairesi yurdunda kalan yüz çocuğa Türk yemeği ikram edildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da korunmaya muhtaç çocuklar yararına çalışmalar yapan Neuss'daki Umut Yıldızı Derneği ile Türk-Alman Yardımlaşma Derneği, Gelsenkirchen Gençlik Dairesi yurdunda kalan 5-18 yaşları arasındaki yüz çocuk için yemek verdi.

Yemeğe katılan Gelsenkirchen Anakent Belediye Başkanı Frank Baranowski, kentte koruma altına alınan her iki çocuktan birinin göçmen kökenli olduğuna dikkat çekerek, göçmenler arasındaki koruyucu aile olmanın önemlini vurguladı. Türkleri koruyucu aile olmaya davet eden Baranowski, bu tür etkinliklerin sevindirici olduğunu ve devamının gelmesi gerektiğini dile getirdi.

Gençlik Dairesi ile Türkler arasında köprü "Ailenizde bana da yer var mı?'" adlı başlattıkları koruyucu aile projesi ile dikkatleri üzerine çeken Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, ''Başlattığımız çalışmaların bu aşamaya gelmesi bizi sevindiriyor. Gençlik Daireleri'nde kalan çocuklarımıza bu tip yardımda bulunmak çok önemli. Bu çocukların bir çoğu ilk kez Türk yemeğini tatma ve Türk müziği dinleme imkanını buldu. Çocukların gözlerinde gördüğümüz mutluluk bizi çok etkiledi. Çalışmalarımızda Gençlik Daireleri ile Türkler arasında köprü olmayı başardık. Artık koruyucu aile çalışmalarında yetki talebinde bulunuyoruz'' diye konuştu.

Türk-Alman Yardımlaşma Derneği Başkanı Necmiye Öztürk de, korunmaya muhtaç çocukların yararına çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!